Стефанос Циципас оставя отлични впечатления с представянето си в зала

...
Стефанос Циципас оставя отлични впечатления с представянето си в зала
Коментари Харесай

Виена: Циципас потегли с успех и ще търси реванш от шампиона на Мастърса в Синсинати!

Стефанос Циципас оставя отлични усещания с представянето си в зала в последно време, в което безспорно има аргумент, поради обстоятелството че точно на закрито пристигна и най-големият успех в кариерата на елина, който завоюва купата от Финалите на АТР през 2019-а година. Гъркът в предходните седмици непроменяемо доближи край при участията си в Астана и Стокхолм, отстъпвайки на бъдещите първенци Новак Джокович и Холгер Руне респективно, като през днешния ден откри акцията си на АТР 500 конкуренцията във Виена и с безапелационна победа над домакинския представител Денис Новак, участващ чрез " уайлд кард ", загатна, че ще преследва трети следващ мач за трофей в Тура - 7:6(2) 6:2. Във втория стадий на надпреварата ни следва извънредно любопитен конфликт, в който международния номер 5 ще срещне Борна Чорич в повтаряне на финала им от Мастърса в Синсинати отпреди няколко месеца, когато хърватинът се поздрави с оценката.

Още от дебютните минути на дуела някогашният подгласник от Ролан Гарос опита да наложи волята си на корта, като причисли сервиса на съперника към актива си, но австриецът сподели здрави нерви и оцеля след три отразени брейкбола. В седмия гейм, назад на всичко забелязано до момента, Стефанос изигра поредност от неуверени удари, от което за наслада на локалните последователи, международният номер 155 се възползва и осъществя пробив за 4:3. В идните минути обаче Новак се пречупи под обзелото го напрежение да е във водещата позицията на корта и паритетът беше възобновен от любимеца, до момента в който ние станахме очевидци на тайбрек. В него на пиадестала излезе блясъкът в играта на Циципас, който търсеше офанзивата при всеки комфортен случай и пласира сполучливо своите отигравания, трансформирайки ги в попадения, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част разликата в класите стана повече от сензитивна, откакто гъркът стартира да господства напълно в разиграванията от главната линия и без да губи време, поведе с два пробива задатък. Световният номер 5 впечатли с представянето си в сета, като осъществя цели 12 уинъра против единствено една непредизвикана неточност, при което участващият чрез " уайлд кард " играч нямаше никакъв късмет и Стефанос несмущаван затвори срещата на личен сервис.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР