Стефанос Циципас неведнъж е изразявал желанието си за промени в

...
Стефанос Циципас неведнъж е изразявал желанието си за промени в
Коментари Харесай

Циципас: Жените получават същите пари, затова и те трябва да играят 3 от 5 сета

Стефанос Циципас нееднократно е изразявал желанието си за промени в правилника в тениса, което му е носело и огромна доза отрицателни мнения. През предходната година гъркът прикани да бъде разрешена треньорската помощ към играчите по време на мачовете, което не бе подкрепено от огромна част от неговите сътрудници, а през днешния ден той още веднъж пожела промени, този път свързани с формата на дамските дуели в шампионатите от Големия шлем.

" Не желая да провокирам полемики или нещо сходно, само че по отношение на нашумялата тематика за равенството сред половете считам, че не е вярно дамите да взимат същите пари като нас, които играем в 3 от 5 сета. Не знам. Има голям брой статистики и проучвания, които сочат, че дамите имат даже по-голяма устойчивост от мъжете, тъй че може би и техните мачове би трябвало да бъдат в същия формат.

Аз персонално одобрявам да играя в 3 от 5 сета, само че видяно въпреки това, мощно имам вяра, че щеше да има доста повече разнообразни първенци, в случай че беше 2 от 3 ", добави още международният №5.

Interesting from Stefanos Tsitsipas about BO3 v BO5

“For Grand Slams, best-of-five, I like it. On the other hand, we would have seen much more variety when it comes to different Grand Slam winners if it was best-of-three”

“[BO5] is a different psychology…it gets very physical”
— Kiran Gupta (@kirangupta_)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР