Стефанос Циципас има своята най-силна тенис седмица от достигането си

...
Стефанос Циципас има своята най-силна тенис седмица от достигането си
Коментари Харесай

Циципас за грешката в ощърб на Синер: Със сигурност му повлия и мачът стана напълно различен

Стефанос Циципас има своята най-силна тенис седмица от достигането си до миналогодишния край на Аустрелиън Оупън насам и ще спори за спечелването на трета купа от Мастърса в Монте Карло. 12-ият в света нанесе едвам второ проваляне на Яник Синер през сезона и въпреки гъркът фактически да имаше причините за триумф в мача, то той не пристигна по най-приятния вероятен метод, откакто груба съдийка неточност наклони везните в интерес на Циципас, а ето какво показа самият Стефанос след своята най-ценна победа за 2024-та:

За невероятната игра в първия сет:

- Това е един от най-хубавите сетове, които в миналото съм играл на клей. С толкоз непрекъснато равнище на игра и ужасно качество на единичните отигравания. Просто една изключителна чиста игра от началото до края. Насочвах ударите си също толкоз добре по диагонала, колкото по правата. Беше ужасно усеща да съм в " зоната " през цялото време и тъкмо този старт се оказа от основно значение, тъй като по този начин си дадох шансове и за последни сет, тъй като противникът ми знаеше, че имам сходно високо равнище и мога да го покажа във всеки един миг, което го караше да бъде деликатен.

За множеството удари с рамката на ракетата при започване на третия сет:

- Не мога да кажа дали беше само от неналичието на централизация или неприятните отскоци на топката. Случва се с клея да имаш сходни неприятни отскоци. Те почистиха корта преди третия сет, само че отскоците просто не бяха там. В първите два сета не изпълних нито един удар с рамката и внезапно се случи тъкмо в този миг. Не мислех толкоз по този въпрос към оня миг и просто одобрих, че пробивът се е случил. Знаех, че се изтощавам, единствено че не можех да спра и продължих напред, търсейки метод да построя точките по най-хубавия вероятен метод и да въвеждам оптимално доста ретури, с цел да го пречупя.

За желанията му сред Джокович и Рууд:

- И двамата имат доста добра статисика на клей. Единият играе по-плоско и е залепен за главната линия, до момента в който другият е характерен клейкортър и играе с доста съществено количество топспин. Ще подходя по конкоретен метод към всеки един от тях. Жегата прави нещата доста сложни, само че тъкмо това е удоволствието в борбата. Израснал съм при същите условия и това ме кара да си припомням детството си в Гърция.

За съдийската неточност, която обърна мача:

- Със сигурност е имало по-голямо въздействие върху него. Този миг беше съдбоносен, тъй като двоен пробив изоставне нямаше да направи по никакъв начин лесни нещата за мен. Ако топката беше отсъдена в навън, то мачът щеше да е изцяло друг и бих попаднал в доста неприятна позиция. Случват се доста странни неща, които ги няма на другите настилки, когато играеш върху клея. Имам поради драмата с лайнсмените и отпечатъците. Самият аз се пробвам да разгадавам на себе си, а не на лайнсмените, тъй че постоянно поглеждам къде е попаднал даден удар наоколо до главната линия и чак тогава не преставам разиграването. Точно по тази причина не диспутирам със съдиите, защото знам, че грешките са част от играта и се пробвам самичък да се оправям с сходни обстановки.

За идното въвеждане на електронна система по линиите на всички настилки:

- Със сигурност ще имаме по-малко драма и липса на сходни изригвания от играчите, които съпътстваха мачовете на централния корт през тази година. Тенисът заслужава драма, само че дано тя да бъде напълно обвързвана с представянето на играчите, а не с някакъв тип странични условия - приключи Циципас своята конференция.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР