Стефанос Циципас е сред тенисистите, които най-често биват санкционирани заради

...
Стефанос Циципас е сред тенисистите, които най-често биват санкционирани заради
Коментари Харесай

Революционна иновация: Треньорите ще могат да дават наставления по време на мач

Стефанос Циципас е измежду тенисистите, които най-често биват глобени поради непозволено приемане на препоръки от треньора си, заради което гъркът нееднократно е претендирал така наречен " коучинг " по време на публични дуели да бъде позволен. Днес това негово предпочитание към този момент е реалност, откакто АТР публично разгласи, че стартира експериментален интервал, в който наставниците ще могат да дават инструкции на своите подопечни по време на мач.

Това ще влезе в действие от 11 юли, като връзката няма да се прави чрез слушалки, нито пък треньорът ще слиза на корта. Вместо това ще бъде планувано особено място в залата за наставниците, от което те ще могат да наставляват играчите си. Пробният интервал ще завърши в края на сезон 2022, след което ще се реши дали треньорските намеси да бъдат позволени и през идващите години.

Условията за използване на този тип " коучинг " са следните:
Треньорите би трябвало да заемат особено място в публиката, планувано за тази цел " Коучингът " (вербален или невербален) е разрешен единствено ако не прекъсва играта и не основава спънки на опонентаВербалният " коучинг " е позволен единствено в случай че даденият тенисист е от същата половина от кортаНевербалния " кочунг " (със знаци с ръка) е позволен във всеки един моментВербалният " коучинг " може да съдържа няколко думи и/или къси изрази (разговорите не са позволени)Треньорите не могат да беседват с играча си, когато той напусне корта по каквато и да е причинаНаказания и санкции ще продължат да бъдат налагани за злоупотреби или неспазване на посочените нагоре правила

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР