Стефан Янев седна на една маса с БСП, за да

...
Стефан Янев седна на една маса с БСП, за да
Коментари Харесай

Стефан Янев седна на една маса с БСП, за да обсъдят бюджета на България за идната година

Стефан Янев седна на една маса с Българска социалистическа партия, с цел да обсъдят бюджета на България за идната година.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни, че са отправили предложения към парламентарните групи да намерят най-малко единодушие по най-важния въпрос сега - приемане на бюджета за 2023 година Тя означи, че желаят да обмислят сред първо и второ четене на импортирания удължителен закон какво могат да реализират, тъй че да не се срива финансовата непоклатимост на страната, само че и да работят за повишение на приходите.

Нинова уточни, че оферират минималната работна заплата да стане 850 лв., компенсацията за майчинство да следва минималната заплата, да има безвъзмездни учебници и медикаменти за деца, данъчни облекчения за първа работа на младежите и два разновидността за преизчисляване на пенсиите. „ Искаме да се споразумеем за понятието „ енергийна беднотия ”, означи тя. „ Предложението ни за таван на цените на енергоносителите стои, само че, за жалост, не среща поддръжка ”, добави Нинова. Според нея, до момента в който има политически несъгласия и конфликти, губят време за бюджета, съобщи Българска телеграфна агенция.

Председателят на ПГ на „ Български напредък ” Стефан Янев разяснява, че поддържат всяко едно деяние, което взема решение проблемите на хората. Той означи, че диалозите би трябвало да вървят редом - от една страна, да се приказва за сформиране на болшинство, което да поддържа държавно управление, въпреки това, той се съгласи, че са нужни незабавни ограничения и при упованието, че служебното държавно управление няма да внесе повсеместен закон за държавния бюджет, е нужно да се търси единодушие сред първо и второ четене кои обществени параметри могат да трансформират, тъй че хората да усетят грижата. „ Много значимо е да намерим салдото тези евентуално увеличени обществени разноски да не бъдат за сметка на нови заеми, а по-скоро да намерим салдото по какъв начин да подтикваме и българската стопанска система да работи, тъй че по натурален път да се получат опциите за по-големи разноски в това перо ”, означи Янев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР