Стефан Софиянски отново проговори за именития си сват Васил Божков

...
Стефан Софиянски отново проговори за именития си сват Васил Божков
Коментари Харесай

Софиянски заплете възела около Божков и Пригожин

Стефан Софиянски още веднъж проговори за именития си сват Васил Божков и напълно заплете възела към него и Пригожин.

-->
Не знаех за идването на Васил Божков в съответния ден. По принцип децата ми споделиха за желанието му да се върне, сподели Стефан Софиянски в ефира на bTV.

Той призна, че не е в София от дълго време и в петък се е чул със фамилията си.

" Тази тематика е сензитивна в фамилията ни и не се разяснява доста ", призна Софиянски.

Той разяснява и информацията, че Божков е комуникирал с Пригожин.

" Вие не сте чували за такива връзки, аз къде да чуя повече от вас ", сподели Софиянски.

" Това е един жанр на прокуратурата, с който би трябвало да се раздели. А не без Гешев по гешевски. Безцелното трупане на обвинявания, едвам ги има, показва едно изтощение ", съобщи още той. Част от делата за хазарт Божков ги завоюва ", сподели още някогашният длъжностен министър председател.

" Аз считам, че Божков не е отговорен и причините ми са това, че внезапно се натрупаха 19 каузи, а къде е била прокуратурата преди този момент ", попита риторично той.

Припомняме, че по време на съвещанието от Софийската градска прокуратура показа доказателства, че Васил Божков е контактувал интензивно по имейл с Евгений Пригожин и голям брой съветски жители. Това е ставало по време на спора в Украйна и преди този момент, по време на анексирането на Крим.  Посредник в контактите му с Евгений Пригожин, Игор Сечкин и Алексей Гарбер от " Роснефт " бил съдружникът на Васил Божков – Георги Попов.

От материалите на прокуратурата стана ясно още, че Божков е имал 51% от компания за
рулетки в Крим, развивал е и бизнес с Пригожин.  Бизнесменът и поддържал дейна връзка по имейл с ръководителя на частната войска " Вагнер " до гибелта му преди няколко дни. Комуникацията сред двамата почнала преди три години и половина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР