Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Снощи ЦСКА победи Ботев Пд с 2:0

...
Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Снощи ЦСКА победи Ботев Пд с 2:0
Коментари Харесай

Полицейски произвол на пъпа на София! Фенове бяха бити и пръскани със сълзотвотен газ безпричинно

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Снощи ЦСКА победи Ботев Пд с 2:0 в полуфинал-реванш за Купата на България и с екласира за финала, само че преди мача се случиха доста притеснителни събития. Полицията си разреши безпардонно да бие почитатели на " канарчетата ". Органите на реда даже използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян ултрасите от Пловдив. Причината за ескалацията на напрежението и боят сред полиция и ентусиасти беше меко казано скандална. Само като такова може да се дефинира фактът, че почитатели на " жълто-черните " със закупени билети не бяха позволени на стадиона.



 Униформените през днешния ден пуснаха известие, в което изясняват, че почитателите на Ботев са желали да влязат в браншове с почитатели на ЦСКА. Да, правилно е, че това е неприемливо, само че за какво тогава са им продали пропуски за тези места...

Другият аргумент на полицията - че последователите на Ботев не са се съобразявали с физическата отдалеченост и противоепидемичните ограничения, също звучи стряскащо като пояснения. Поради простата причина, че почитателите на другия отбор също не съблюдаваха тези условия, само че на тях никой " копче " не им сподели. 

Та, по този начин, двойният критерий на органите на реда лъсна с цялостна мощ и то посред пъпа на София - в Борисовата градина. За похлупак ентусиастите с билети бяха бити и пръскани със сълзотворен газ. 

Мила родна картинка!

ГЛЕДАЙТЕ ТУК ОЩЕ КАДРИ ОТ СБЛЪСЪЦИТЕ
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР