Стефан Димитров, който в момента е задържан, би могъл, търсейки

...
Стефан Димитров, който в момента е задържан, би могъл, търсейки
Коментари Харесай

Адвокат Людмил Рангелов: Живко Коцев не е бил обект на заплахи

Стефан Димитров, който сега е арестуван, би могъл, търсейки по-добро състояние за себе си, да показа информация, която да злепостави Живко Коцев. Това сподели юристът на някогашната шефка на организация „ Митници " Петя Банкова - Людмил Рангелов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

По думите му Петя Банкова и Коцев нямат връзка между тях.

Според него Живко Коцев не е бил обект на закани.

„ Заплахата е от събитията и той си е дал сметка за това. Затова е потърсил господин Сарафов., евентуално посредством неговите препоръки да откри най-хубаво състояние за себе си. Тази среща не е нещо незаконно, нездравословно и рисково ", разяснява Рангелов.

Живко Коцев е разискал с юрист Илиян Василев преимуществата и минусите на това стане предпазен очевидец, сподели още юристът.

„ Когато е належащо да се проникне в детайлите на една незаконна конструкция, каквато се чака да бъде разкрита при тази интервенция, е всекидневно да се търси лице, което е склонно посредством някаква форма на отбрана, да се вършат такива сделки ", изясни юрист Рангелов.

Ако се съберат съществени доказателства, че Живко Коцев е съпричастен към незаконна активност на тази група, която сега е предмет на следствие, или на някакви други закононарушения, няма да му помогне събитието, че сега е предпазен очевидец, безапелационен бе той.

За Бойко Рашков няма директно доказателство за касателство към закононарушение. „ Може да има някакви морални упреци за другарство с хора с сходна характерност, само че до такава степен. Ако се откри, че Бойко Рашков е знаел за тяхната незаконна активност и е помагал те да я правят, би могъл да се окаже съпричастен ", разяснява юрист Рангелов.

Според него цялата история се употребява с политически цели. „ Изтеклата информация е за избрани лица да бъдат злепоставени ", разясни юрист Рангелов във връзка изтеклите фотоси и документи от разпити.

Петя Банкова е познавала Стефан Димитров. „ Вероятно е познавала незадълбочено и татко му. До този миг няма информация взаимно да са взели участие в незаконна активност. Грешката й, че не е решила в каква конструкция влиза, какъв брой закостеняла, какъв брой напасвана на взаимоотношения, на контрабандни канали, на връзки, на систематизиране на тези канали. Получавайки такава висока позиция, която в действителност й дава огромни благоприятни условия за уволнения и размествани, счита, че това може да стане доста бързо и коренно. Такива дейности засягат лица и стоящите зад тях групи, които не биха дали прошка спирането на едни доста огромни и съществени парични потоци ", изясни Людмил Рангелов.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР