Стеф Къри вкара 32 точки с 5 тройки, за да

...
Стеф Къри вкара 32 точки с 5 тройки, за да
Коментари Харесай

32 точки и нов личен рекорд на Стеф Къри спряха тежката серия на Голдън Стейт

Стеф Къри вкара 32 точки с 5 тройки, с цел да усили персоналния си реализаторски връх в НБА. Клей Томпсън също сподели възходяща форма и реализира 20 точки – най-хубавото показване от началото на сезона, а отборът им Голдън Стейт Уориърс прекъсна серията от шест мача без победа, надделявайки Хюстън Рокетс със 121:116.

Вече трансформирал се в изпълнител номер 1 по маркирани тройки за всички времена, Къри към този момент е и първият играч в НБА, който вкарва четири или повече тройки в първите 13 мача от сезона. Двукратният притежател на наградата най-хубав играч на сезона вкара 8 от 14 опита от общоприети игрови обстановки, както и 5 от 9 опита от зоната за три точки. Също по този начин за него това е седми мач през сезона, в който бележи повече от 30 точки. А когато времето изтече в четвъртата част на мача, той шеговито и с необятна усмивка подвигна ръце като знак на празнуване на триумфа.

Томпсън влезе във вечерта с 15 от 42 стрелби и 3 от 19 от зоната за три точки в предходните си мача. само че през днешния ден нахлу в събитията на терена мощно с три тройки и 12 точки за първата четвърт. В последна сметка приключи мача със 7 сполучливи стрелби от игра и пет тройки. Крис Пол добави 15 точки и подаде 12 асистенции за триумфа на Голдън Стейт.

За Хюстън Алперен Шенгюн отвърна с 30 точки и 13 битки, а Джабари Смит-Джуниър завърши със 17. Дилън Брукс и Джейлън Грийн приключиха мача с 16. Хюстън има 6 победи и 6 мача в първите срещи от сезона.

„ Със сигурност и през днешния ден не бяхме съвършени, само че се нуждаехме от успеха и се веселя, че я постигнахме. Това беше и нашият фокус. Надявам се, че е добра стъпка и да задържим тази наклонност “, съобщи треньорът на отбора Стив Кър.

Уориърс имат 7 триумфа в 15 мача след мощния старт на сезона. Това беше и нашият фокус.

Stephen Curry couldn't miss in the Warriors' win over the Rockets
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР