Стайко Стайков, син на бизнесмена Миню Стайков, който е издирван

...
Стайко Стайков, син на бизнесмена Миню Стайков, който е издирван
Коментари Харесай

Криминални експерти: Службите за сигурност у нас продължават да се използват като бухалки

Стайко Стайков, наследник на предприемача Миню Стайков, който е търсен от Интерпол, само че изненадващо признат в "Пирогов ", споделя че е бил похитен и пребит. Според някогашният началник на ЦСБОП Тихомир Стойчев обаче няма задоволително данни за това дали е Стайко Стайков е бил похитен. Според него службите за сигурност у нас не престават да се употребяват като бухалки. „ На Интерпол се дават лица за търсене, когато са изчерпани опциите на националното издирване”, изясни той в ефира на БТВ.

„ Ние сме били неведнъж очевидци по какъв начин търсени хора си живеят умерено. Би трябвало да има цялата нужна документи, когато Интерпол стартира да търси някой. Първоначалната информация за Стайков беше, че той е в Гърция и фамилията му няма връзка с него. Многократно хора, за които се е твърдяло, че са в Гърция, са засичани тук. Контролът на граничните пунктове е слаб. Дупките в тази система са доста огромни “, сподели някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов.

Стойчев позволи, че целият случай може да е инсценировка. „ Преди известно време един от водачите на партия, която съставлява малцинствата, прикани да се вгледаме в гетата в Драгалевци и Бояна. В България има клептокрация. Тя е пронизала публичните връзки до най-дълбоки нива “, означи Стойчев.

„ Предполагам, че е влизал и излизал неведнъж от България. Не знам дали е бил похитен, само че е бил пребит. Ако беше в пандиза това нямаше да му се случи “, разяснява проф. Радулов.

„ Случаят наподобява на преразпределяне на пазари. Това е следващ удар против богатите в страната. Рекетът е друг на другите равнища. Става дума за преразпределяне на милиарди “, добави престъпният специалист.

В региона на случая има доста камери, тъй че проверяващите могат да стигнат до дъното. А може това нахлуване да цели да покаже на тези, които са вътре, да внимават какво приказват, считат специалистите.

„ Нещо би трябвало да се направи, с цел да се спре корупцията и да се промени този модел на политика и ръководство. Дали ще се намерят запаси в страната, или ще продължим да си отглеждаме статуквото такова, каквото е? Тоест да продължаваме да следим и да разясняваме сходни случаи. По-скоро съм черноглед и ще стане последното”, заключи Тихомир Стойчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР