Става въпрос за автомобил на най-големия немски автопроизводител, който в момента се

...
Става въпрос за автомобил на най-големия
немски автопроизводител, който в момента
се
Коментари Харесай

Volkswagen Nivus - нов бюджетен кросовър идващ в Европа от Южна Америка - видео

Става въпрос за автомобил на най-големия немски автопроизводител, който в момента се продава в Южна Америка. Новият кросоувър VW Nivus ще се появи в Европа преди края на 2021 година. Това заяви главният изпълнителен шеф на Volkswagen Ралф Брандщетер.

Крос-купето ще дебютира на европейския пазар през втората половина на тази година. Началото на продажбите е планирано за началото на зимата. Мястото за сглобяване на новия за Европа модел ще бъде завода на групата в Барселона.

Volkswagen Nivus е добре прочут на хората от Южна Америка. Там автомобилът дебютира през 2020 година. В основата му са компонентите и възлите на различен, особено развъртян за пазара в Южна америка модел на производителя - Virtus. Последният пък бе развит въз основата на различен сполучлив модел на Volkswagen - седанът Polo.



Новият кросовър Volkswagen Nivus е основан на опростена версия на платформата MQB-A0. Кроскупето има трицилиндров, 1.0-литров, турбодвигател, който има мощ на две нива - 116 или 128 к.с. според от типа на използваното гориво - бензин или етанол.

Двигателят е обвързван с шестстепенна автоматична скоростна кутия. Каква ще бъде гамата на моторите за европейската версия на кросоувъра засега не се оповестява. Предполага се, че може да бъде допълнена от 1,5-литровият, четирицилиндров, турбодвигател на марката с мощ от 150 к.с.

Повече детайлности за европейското крос-купе Volkswagen Nivus се чака да бъдат обявени скоро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР