Става дума за самоуважението ви, историята си е ваша. Това

...
Става дума за самоуважението ви, историята си е ваша. Това
Коментари Харесай

Митрофанова за Паметника на Съветската армия: Това е за вашето самоуважение, историята си е ваша

Става дума за самоуважението ви, историята си е ваша. Това съобщи съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова предложенията Паметникът на Съветската войска в София да бъде дефинитивно демонтиран, откакто преди няколко дни една от фронталните му плочи беше счупена.
Още по темата
Митрофанова участва през днешния ден на събитието пред Докторския монумент в столицата, на което беше почетена паметта на починалите медици в Руско-турската освободителна война.

" Знаете ли, това си е ваш въпрос най-много. Моят коментар е, че историята би трябвало да се остави като история. Разбирате ли, по този начин може до безспир. Утре настроенията ще бъдат други, ще има и други такива суматохи, само че за какво ", означи Митрофанова, представена от.

" Това всичкото са стадии от вашата история. Затова става дума единствено за самоуважението ", сподели Елеонора Митрофанова.

Плочата на Паметника беше строшена от 61-годишен мъж с чук. На нея написа " На руската войска освободителка от признателния български народ ". Мъжът беше арестуван. Малко по-късно той изясни, че нито се срами, нито съжалява за постъпката си, само че се опасява, защото е прочел доста крайни мнения по собствен адрес.

Тогава Елеонора Митрофанова дефинира постъпката като " сляпа експанзия и безпаметство ". Представители на политически партии, измежду които десницата, ГЕРБ и Има Такъв Народ се оповестиха за цялостното разглобяване на паметника. Слави Трифонов даже изиска на негово място да има паметник на хан Аспарух.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР