Статуята на Света София в центъра на столицата осъмна с

...
Статуята на Света София в центъра на столицата осъмна с
Коментари Харесай

Статуята на Света София осъмна с превръзка на очите

Статуята на Света София в центъра на столицата осъмна с черна превръзка на очите. Извършителят на действието към момента се търси от силите на реда.

Полицейското наличие в региона на монумента е засилено.

Статуята е висока близо 24 метра и все още не е ясно по какъв начин и с какви претекстове е била поставена черната превръзка.

Само преди дни обаче претендент за областен кмет на София се опита да извърши същото действие. Кандидатът за областен кмет на " Красно село " Николай Веселинов, излъчен от коалиция " Граждани за общината ", се опита да превърже очите на каменната скулптура.

В понеделник той дойде с нает камион с вишка под монумента и стартира да се издига. Опитът му обаче беше осуетен от полицията, която дойде преди Веселинов да се изкачи до върха. Впоследствие той сподели, че е направил действието, тъй като " ръководещите общината са изцяло слепи за потребностите на хората ". Не е ясно дали неговият опит има връзка с похищението в събота.

Статуята на Света София е сложена в центъра на столицата по случай настъпването на третото хилядолетие. Монументът е повдигнат на мястото, където в античността се е намирала основната западна врата на тогавашния град.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР