Статуя от бронз на стария капитан ще бъде поставена на

...
Статуя от бронз на стария капитан ще бъде поставена на
Коментари Харесай

Поставят бронзова статуя на капитан на Морска гара за Деня за Варна

Статуя от бронз на остарелия капитан ще бъде сложена на Морска гара за Деня за Варна. Художественото оформление на Ансамбъла е поверено на скулптора Венцислав Марков, заяви за Varna24.bg Ели Маринова.  

Откриването на статуята ще бъде на 15 август 2022 година Композицията ще бъде висока към 1.60 м., (пропорционално на цялостен растеж 2.0 м), и ситуирана в десния ъгъл на една скамейка. Старият Капитан ще бъде с капитанската си униформа и с нагръдните знаци на своята служба -  ромба на приключил ВВМУ и знакът на КДП, направени детайлно. В двете си ръце ще държи бинокъл.

Инициатор е к.д.п. Борислав Георгиев Арнаудов, ръководител на УС на Фондация " Старият капитан споделя “.

" През 2021 година сътрудници и приятели  основахме учредителен Комитет за основаването на скулптурен отбор, който се споделя " Последният мостик на Стария Капитан “, показа създателят на концепцията Борислав Арнаудов. Ансамбълът е оптимално изчистен и съставлява една скамейка, на която е седнал в последната си несменяема морска вахта Старият Капитан. Персонажът ще бъде вперил поглед в морето, на което е отдал целият си умишлен живот и с което го свързва една безкрайна и дълбока обич.  Самата скамейка ще бъде напълно железна и с дължина 2.0 метра. До пейката върху дребен фундамент върху земята ще бъде поставена  метална плоча със следното посвещение:   " Последният мостик на остарелия капитан. Посветен на Вас, сътрудници!  И на всички вас, които обичате морето като нас. Фондация " Старият капитан споделя “.

Нашият план изцяло ще се вписва в общия отбор на средата - паркинга на Морска гара  Варна.  Смятам, че това е най-хубавото място за посрещане на гостите на Варна от Стария Капитан.           

Корабоплаването и обвързваните с него морски фрагменти са неделима част от визитката на нашия град и значима част от просперитета на родната ни стопанска система. Уверен съм, че морската ни столица заслужава своя знак “, означи още създателят кап. Арнаудов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР