Пътешествие из Светите земи заедно с журналиста Георги Милков в

...
Пътешествие из Светите земи заедно с журналиста Георги Милков в
Коментари Харесай

Пътуване през религиите с Георги Милков

Пътешествие из Светите земи дружно с журналиста Георги Милков в предаването „ 120 минути “. То стартира от Елеонската планина, от която Иисус Христос се възнася.

„ Това място, като се изключи че е малко, е доста символно и има притегателна мощност за всеки, който е там. От тук би трябвало да погледнеш Йерусалим, с цел да си дадеш сметка за неговата свещена мощност и какъв град е това, преди да се втурнеш да го изследваш вътре “, описа в предаването Георги Милков.

От древен времена до наши дни евреите са били погребвани на Елеонската планина. Некрополът на южния било, местоположението на актуалното село Силван, е бил гробницата на най-важните жители на Йерусалим в интервала на библейските царе.

Град Хеброн

Хеброн е най-големият град в региона Западен бряг на Палестинската автономност, административен център на провинция Хеброн. Градът е ситуиран на 30 км южно от Йерусалим.

„ Това е едно от местата, на които след доста търсене на отговори – дали араби и евреи, дали палестинци и израелци ще се схванат в миналото – в действителност открих отговор на това място “, описа Георги Милков.

„ Хеброн е разграничен град – със стени, с бодлива тел, с войска, с всевъзможни уреди за сигурност “, добави той.

Още разкази за пътешествията му гледайте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР