Кирил Вътев беше министър на земеделието в кабинета Денков“. Служебният

...
Кирил Вътев беше министър на земеделието в кабинета Денков“. Служебният
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Сам поисках да бъда сменен като министър на земеделието

Кирил Вътев беше министър на земеделието в кабинета „ Денков “. Служебният министър председател Димитър Главчев го остави на поста краткотрайно, само че след това изиска да бъде заменен.

„ До промяната ми се стигна напълно поредно и закономерно. Г-н Главчев ми се обади и сподели, че не може да са случи това, което аз желая. А аз споделих, в случай че не може да се случи, да ме освободи. Той това и направи, беше напълно правилно “, изясни Вътев.

Той отхвърли да разгласи какво тъкмо е било неговото изискване, с цел да продължи да е министър. Обяви единствено, че е имало хора, които са злоупотребили с неговото доверие. Един от тях е останал в Министерството на земеделието.

 Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран 3 мин. Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран  След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата? 3 мин. След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата?  13 са ранени при конфликт на два влака в Белград 1 мин. 13 са ранени при конфликт на два влака в Белград  Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година?  Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците 1 мин. Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците  Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран 3 мин. Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран  След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата? 3 мин. След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата?  13 са ранени при конфликт на два влака в Белград 1 мин. 13 са ранени при конфликт на два влака в Белград  Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година?  Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците 1 мин. Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците

Кирил Вътев разгласи, че добре познава новият длъжностен министър на земеделието Георги Тахов и са работили добре (Тахов беше шеф на Държавен фонд „ Земеделие “).

Мотивите за освобождението му – несправяне със служебните отговорности, той разяснява по този начин: „ Трябваше да се напишат някакви претекстове, написани са. Едва ли Димитър Главчев ги е сътворил, някой му ги е подал, решил е, че звучат правдоподобно. Няма драма. Забавно ми е “.

Ще подпише ли Румен Радев декрет за промяната на министрите на външните работи и на земеделието?

Вътев сподели също, че е уведомил Николай Денков за поканата да остане в служебния кабинет, а постоянният министър председател го предизвестил, че ще бъде използван политически.

В понеделник ще бъде подписан нов меморандум

„ Отговорих, че желая да продължа, тъй като сме почнали законопроекти, които са фундаментални за развиването на българското земеделие. Да може то да се провежда, да се консолидира по един доста по-добър метод. Вярвам, че работата по тези законопроекти ще продължи и ще остане въпросът дали националното заседание ще ги гласоподава “, разяснява още някогашният министър на земеделието.

Целия диалог – гледайте във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР