Статия със заглавие Да разлепиш плакати на Цеца в Загреб

...
Статия със заглавие Да разлепиш плакати на Цеца в Загреб
Коментари Харесай

Международен скандал: Забъркаха името на Цеца с Хитлер

Статия със заглавие „ Да разлепиш плакати на Цеца в Загреб е същото като да разлепиш плакати на Ева Браун в Израел “ разгласява порталът Jutarnji list.

Томислав Чадеж написа, че билбордове на известната певица били сложени в столицата на Хърватия преди неин концерт в Марибор. Тя самата се оплакала, че всички те били унищожени.

Истината  е, че Цеца е вдовица на Желко Ражнатович Аркан, който е боен нарушител. Той се е сражавал в Хърватия, грабил е и какво ли още не. Тук основното изречение, в което е заровен евентуален интернационален скандал, е в края на заглавието, където Светлана Ражнатович е съпоставена с Ева Браун, брачната половинка на Хитлер.

Бранко Радун – политически анализатор показа, че е извънредно да се съпоставя Цеца с нацистите.

„ Не съм й доста почитател, само че това е в действителност извънредно и е обръщение към сърбите. Ако не беше сръбкиня и не беше от Сърбия, нямаше да има никакъв проблем, без значение чия жена е “ – споделя той.

Той напомня, че през 90-те години хърватите изцяло забранили сръбската музика във всички медии, както и провеждането на представления.

Преди 28 години сръбската певица се омъжи за Желко Ражнатович, прочут като Аркан. На 19 февруари 1995 година сватбата бе излъчена по сръбските малките екрани, а медиите я дефинираха като " сръбска приказка “. Години по-късно тя е известна и като " сватбата на десетилетието ".

Автор: telegraph.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР