Статистиката е очебийна. Вижда се, че намаляват водачите, които управляват

...
Статистиката е очебийна. Вижда се, че намаляват водачите, които управляват
Коментари Харесай

Намалял ли е броят на пияните и дрогирани шофьори?

„ Статистиката е очебийна. Вижда се, че понижават водачите, които ръководят след приложимост на алкохол и наркотични субстанции ”. Това разяснява някогашният началник на КАТ-София Тенчо Тенев.

Относно шестте нови апарата за проучване на съществуването на опиати в кръвта, които Министерство на вътрешните работи планува да закупи, съгласно Тенев те ще допринесат за по-бързото излизане на резултатите, само че не са задоволителни.

„ Шест апарата не са задоволителни, може би ще се наложи взимането на още, с цел да се сложат в съвсем всички районни дирекции в страната ”, сподели Тенев.

„ Парламентът взе вярното решение, освен при нас са такива фрапантни ограничения. Като знаете, че при съществуването на алкохол, ще ви бъде отнето свидетелството за правоуправление, а и автомобила, си е много сериозна глоба. В вярната посока вървим ”, сподели Тенев.

„ За страдание, за тази година, досега, в цялата страна имаме много сериозен растеж на тежките пътно-транспортни катастрофи с убити. Над 15 починали повече от предходната година, над 600 на ранени повече. Въпросът е министърът да реши да промени малко обстановката в управителните фрагменти на Министерство на вътрешните работи, изключително в Пътната полиция, с цел да могат нещата да си дойдат на мястото, и хора, които в действителност са експерти, да могат да трансформират тази тежка пътно-транспортна конюнктура с дейностите си ”, сподели Тенев.

Той добави, че КАТ не са данъчна работа, с цел да успее да събере санкциите. Според него това може да става при ГТП, когато водачът отиде да си заплаща налозите или да бъде обслужен в общината. Тенев сподели, че става въпрос за 20-30 милиона лв., които не са събрани от санкции.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР