Статистиката е направена от Българския фонд на жените по медийни

...
Статистиката е направена от Българския фонд на жените по медийни
Коментари Харесай

Поне 24 са жертвите на домашно насилие през 2022 година

Статистиката е направена от Българския фонд на дамите по медийни изявления

24 са жертвите на домашно принуждение през 2022 година Статистиката е по медийни изявления, обясниха от Българския фонд за дамите.

„ Това са изгубени животи, които можеха да бъдат избавени, тъй като две години се точи приемането на промени в Закона за отбрана от домашно принуждение, които са съветвани два пъти на публично разискване, предходна са два пъти през експертна група от всички министерства, от неправителствен бранш ”, изясни Гергана Куцева от Български фонд за дамите в ефира на.

Промените плануват опция сигнал за домашно принуждение да бъде подаден даже и след месец.

„ Защото в границите на едномесечния сегашен период жена, изключително претърпяла фрапантна форма на принуждение, няма по какъв начин да реагира. Голяма част от аргументите за отдръпването на тези молби са чисто психически. Просто дамите към момента не са задоволително мощни и уверени, с цел да могат да се изправят против насилника си ”, добави Гергана Куцева.

Проблемът с домашното е принуждение е сериозен в международен мащаб, само че доста от страните в Европейския съюз работят по стандарти, които Европейската комисия и парламент гласоподаваха, за разлика от България, обясниха още от фонда за дамите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР