Статистическо табло“ за управление на възстановяването от КОВИД-19 пусна днес,

...
Статистическо табло“ за управление на възстановяването от КОВИД-19 пусна днес,
Коментари Харесай

Статистическо табло за управление на възстановяването от Covid-19 пуска Евростат

Статистическо „ табло “ за ръководство на възобновяване от КОВИД-19 пусна през днешния ден, 17 декември, Евростат. Онлайн инструментът съдържа месечни и тримесечни статистически знаци от разнообразни области, които демонстрират по какъв начин стопанските системи и обществените системи на страните от Европейски Съюз се развиват по време на пандемията. Интерактивното табло е създадено с присъединяване на Националния статистически институт и статистическите институции на останалите страни членки.

„ Таблото “ за ръководство на възобновяване е плод на работата на всички сътрудници от Европейската статистическа система (ЕСС) “, съобщи ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски. „ Отговорът на ЕСС на рецесията с КОВИД-19 е общо изпитание, а европейската статистика за следващ път потвърди, че може да работи като екип. “

Приоритетът на Европейски Съюз през 2021 година е да изведе сполучливо европейската стопанска система от невижданата рецесия, породена от пандемията COVID-19, твърди Паоло Джентильони, комисар по стопанската система, и прибавя, че с цел да се вземат верните решения, трябват справедливи и навременни данни. Затова и днешната самодейност на Евростат и другите членове на Европейската статистическа система е толкоз значима.

„ Таблото “ съдържа 20 индикатора, които обгръщат области като макроикономическо развиване, бизнес и търговия и пазара на труда. Днес се разгласява неговото първо издание. То ще се актуализира всеки месец с последните налични данни и ще се обогатява с нови индикатори.

Според Мариана Коцева, общоприет шеф на Евростат „ новото европейско табло за възобновяване на статистиката ще осведоми и поддържа политиците при вземането на съответни и навременни решения за превъзмогване на рецесията Covid-19. То отразява способността на европейските статистици да реагират бързо на зараждащите потребности от данни. “

Европейското табло за ръководство на възобновяване, учредено на статистическата информация, разполага с интерактивен инструмент, обвързван с базата данни на Евростат. Всеки знак може да бъде визуализиран чрез интерактивна графика. Възможни са също съпоставения сред страни и във времето, като данните могат да бъдат изтеглени и употребявани наново. Всяко негово издание ще съдържа коментар, описващ икономическата и обществената обстановка през последния разполагаем интервал.

Инициативата е част от общите старания на Европейската статистическа система за реакция при рецесии. В края на предишния месец на срещата на високо ниво на Евростат и ръководителите на националните статистически институти на страните членки беше признат Висбаденският меморандум за съгласуван отговор при бъдещи рецесии, които ще изправят ЕСС пред нови провокации. Документът обрисува редица общи ограничения и дейности, които да обезпечат производството и разпространяването на качествена статистическа информация. Споразумението беше част от целите на Германското председателство на Европейски Съюз в региона на статистиката.

Статистическото табло за ръководство на възобновяване от КОВИД-19 може да бъде открито на уеб страницата на Евростат тук.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР