Стартира третото издание на ахтополския литературен конкурс „Морето!“ – за

...
Стартира третото издание на ахтополския литературен конкурс „Морето!“ – за
Коментари Харесай

В Ахтопол стартира третият литературен конкурс „Морето!“

Стартира третото издание на ахтополския книжовен конкурс „ Морето! “ – за къси творби на морска тема. Конкурсът е отворен за създатели от цялата страна и всички възрасти и се организира в две категории – „ Проза “ и „ Поезия “. Участниците могат да изпращат текстовете си по електронен път в Word документ на адрес [email protected].

Всеки може да изпрати по 1 роман в размер до 5 страници или 3 стихотворения, съпроводени от къса биографична информация за създателя и координати за противоположна връзка (телефонен номер и адрес по местоживеене). Крайният период за приемане на творби е 10 септември (включително).

Конкурсните произведения ще бъдат прегледани и оценени от жури в състав Митко Новаков (председател), Христо Карастоянов и Вера Петрова. Победителят ще бъде разгласен по време на Есенните ахтополски празници „ Паламудени музи и странджански седенки “, които ще се проведат сред 21-23 септември. Победителите в двете категории ще получат надлежно по 300 лева парична награда и плакет, наградените на второ място – ваучер за уикенд в Ахтопол и плакет, а за класираните на трето място са планувани парична награда от 150 лева и плакет. Ще има и поощрителни награди.

Конкурсът се провежда от съдружие „ Лумен “ с поддръжката на кметство Ахтопол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР