Стартира Проект „Създаване на Северозападен регионален борд „Образование-бизнес“. Първата пресконференция

...
Стартира Проект „Създаване на Северозападен регионален борд „Образование-бизнес“. Първата пресконференция
Коментари Харесай

Враца, Ловеч и Монтана обединяват усилия, за да приближат образованието с бизнеса

Стартира Проект „ Създаване на Северозападен районен ръб „ Образование-бизнес “. Първата конференция по плана бе извършена на 11 март 2019 година в Областна администрация - Ловеч. Областният шеф на област Враца Малина Николова и екип от специалисти от Областна администрация - Враца взеха присъединяване в проявата.
Проектът се извършва от „ Форум за наблюдаване и разбор на обществени политики”, в който сътрудници са трите регионални администрации на Враца, на Ловеч и на Монтана. Финансирането на плана е по Приоритетна ос „ Ефективно и професионално ръководство в партньорство с гражданското общество и бизнеса “ на Оперативна програма „ Добро ръководство “ 2014-2020.
Проектът е на стойност 79 800 лева безплатна финансова помощ, включително 85% съфинансиране от Европейски обществен фонд в размер на 67 860 лева и 15% национално финансиране в размер на 11 975 лева
„ Това, че сътворяваме Северозападен районен ръб „ Образование-бизнес “, като новаторски механизъм за съгласуване и подкрепяне на съдействието сред районните и локални управляващи, обществените сътрудници и бизнеса е извънредно значимо, както за нас участниците в плана, по този начин и за всички области от Северозападния регион, където ще мултиплицираме положителния опит и резултати, образувани на база интегрираните политики сред сътрудниците в плана “, зави при откриването на срещата регионалният шеф на област Враца. Тя показа положителния опит в областта на развиването на професионалното обучение и образование на региона.
„ Преминахме през доста и разнообразни провокации,но със своите дейности убедихме образователните заведения, че приемът би трябвало да бъде насочен само в интерес на ученика и приобщихме работодателите като основни участници в процеса. Считам, че показаната добра процедура на област Враца за съгласуване и подкрепяне на съдействието сред локалните управляващи, обществените сътрудници и бизнеса при формулирането и осъществяването на районните политики в региона на професионалното обучение и образование, ще способства за ефикасното осъществяване на заложените в плана действия “, сподели Малина Николова.
В конференцията участваха Ваня Събчева, регионален шеф на област Ловеч, регионалният шеф на Монтана Росен Белчев, кметът на Ловеч Корнелия Маринова, началникът на Регионално ръководство на образованието – Ловеч Еленко Начев, управлението на плана от Фондация „ Форум за наблюдаване и разбор на обществени политики “ и Комисията по претовареност към Областния съвет за развиване на област Ловеч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР