Стартира проект Модерна социална инфраструктура – по-добри услуги за децата

...
Стартира проект Модерна социална инфраструктура – по-добри услуги за децата
Коментари Харесай

Стартира проект за модерна социална инфраструктура в Елена

Стартира план „ Модерна обществена инфраструктура – по-добри услуги за децата с увреждания и техните фамилии “ в община Елена. Той е в поддръжка на деинституализацията на грижите за деца и се осъществя с безплатна финансова помощ по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Стойността на плана е 99 571 лева, срокът за осъществяване на контракта е 12 месеца.

Проектът е от значимо значение за общината, защото с него се реализират действия, включени в Общинската тактика за развиване на обществените услуги за интервала 2016-2020 година. Чрез надграждане на дейностите в Дневния център за деца с увреждания в Елена и използване на стратегия с към този момент основани услуги „ Ранна намеса на уврежданията “ и „ Индивидуална педагогическа поддръжка за деца с увреждания “ се цели да се увеличи тяхната успеваемост.

Ръководителят на плана инж. Димитринка Иванова показа главните действия. За реализирането на услугата се основава база на първия етаж на първия етаж на ученическото общежитие на СУ „ Иван Момчилов “. Две от наличните пространства ще се преустроят и обособят в психосензорна стая и стая за отмора на деца с увреждания с ъгъл за трудотерапия. Дворното пространство ще се ремонтира и подреди с подобаващи уреди за тези деца, според Картата на услугите за поддръжка в общността и в фамилна среда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР