Стартира преброяване на домашните кучета в Благоевград. Това беше решено

...
Стартира преброяване на домашните кучета в Благоевград. Това беше решено
Коментари Харесай

Стартира преброяване на домашните кучета в Благоевград

Стартира броене на домашните кучета в Благоевград. Това беше решено на Първото съвещание на Съвета за съдействие, образуван в границите на общата Стратегията за преодоляване на популацията на безстопанствените кучета и контролът при развъждането на домашни любимци на територията на общината, оповестиха от локалната аднминистрация.

В рамките на идващите дни ще бъде създаден подробен проект за осъществяване със съответните периоди и отговорности, както и огромна осведомителна акция за необятната общност.

До края на годината би трябвало да се построи площадка за разхождане на кучета в кв. Еленово, да се ремонтира съществуващата такава в Парк Бачиново, въвеждане на електронна система за регистрация на домашни и безстопанствени кучета, да се разработят стратегии и да се обучат доброволци, да се сътвори профилиран уебсайт и не на последно място да се извърши броене, както на домашните, по този начин и на бездомните кучета.

За пръв път в Благоевград се основава конструкция в необятна коалиция и взаимно присъединяване на община, гражданско общество, институции и ветеринари за обмисляне и надзор на осъществяването на ограниченията, планувани в Плана към Програмата за преодоляване популацията на безстопанствени кучета.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР