Стартира класацията Новатори в образованието 2017, която има за цел

...
Стартира класацията Новатори в образованието 2017, която има за цел
Коментари Харесай

Бургас с три номинации в конкурса “Новатори в образованието“

Стартира класацията " Новатори в образованието 2017 ", която има за цел да притегли публичното внимание към позитивната смяна в българското обучение. Бургас взе участие с три номинации в категориите " Университети ", " Училища " и " Благотворителност ". Две от тях са за Университет " Проф. доктор Асен Златаров ".

Едната е лична за професор Сотир Сотиров, основен мотор на плана Лятна IT академия. Вече две негови издания бяха осъществени по самодейност на Община Бургас. Обучението има за цел да помогне на младежи, главно възпитаници и студенти, да усъвършенстват умеенето си за работа с компютърни технологии. В организирането на академията вземат участие преподаватели по IT технологии от университета и от бургаски учебни заведения.

Втората номинация Университет " Проф доктор Асен Златаров " получава още веднъж за развиване в региона на IT технологиите. Тя е за новата магистърска стратегия " Информационни технологии в ръководството и трансформацията на бизнес процеси ", която катедра " Компютърни системи и технологии " започва тази година. Инициативата е на кмета Димитър Николов, ръководителя на борда на шефовете на Българската аутсорсинг асоциация Станимир Николов и доцент Магдалена Миткова - ректор на университета. Програмата за образование по специалността е главно с практическа устременост и се реализира с присъединяване на водещи компании от сектора, а лектори са някои от най-опитните експерти у нас. В нея са показани четири от водещите ERP системи - Microsoft Dynamics NAV (Navision), SAP ERP, ORACLE ERP и българската EnterpriseOne® ERP.

За достижения в IT образоването в Бургас е номинирана и старши преподавател по информатика и осведомителни технологии Димитрина Тодорова от учебно заведение ПГПАЕ " Гео Милев ". Тя е учител, постигнал високи резултати в професионалната си активност и за 23 години работа е съдействала доста за развиването на българското обучение.

Основен уредник на четвъртото следващо издание на " Новатори в образованието " е просветителната организация ERP Academy. Конкурсът включва категориите " Деца ", " Училища ", " Университети ", " Обучения " и " Благотворителност ", както и премия на публиката, за която ще се борят номинираните от всички категории в формалната Facebook страница на класацията - https://www.facebook.com/novatoribg/.

Всеки искащ може да номинира своите любимци или собствен план, като изпрати предложение на адрес [email protected]. Крайният период за подаване на кандидатури е 30-ти септември. Жури, включващо представители на просветителната система, софтуерния бранш, предприемаческите среди, както и публицисти с дълготраен опит в областта на бизнеса и образованието, ще дефинират спечелилите. На особено събитие през ноември ще бъдат оповестени и наградени всички спечелили от категориите в класацията.

От тази година към поборниците за едно по-развито, интелигентно и образовано българско общество се причислява и " Индустриален и логистичен парк - Бургас ". Партньори на класацията са още: Българска асоциация по осведомителни технологии (БАИТ), Българската асоциация за ръководство на хора (БАУХ), Индустриален и логистичен парк - Бургас, Българско национално радио (БНР), сп. Бизнес клуб, сп. Бизнес лейди, сп. Enterprise, Uchi.bg, B2bmedia.bg, Pixelmedia.bg, Uspelite.bg, HiLife, Espressonews.bg и Vibes.bg.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР