Стартъпът на Илон Мъск за производство на мозъчни чипове и

...
Стартъпът на Илон Мъск за производство на мозъчни чипове и
Коментари Харесай

Според Reuters, стартъпът Neuralink на Илон Мъск струва $5 млрд

Стартъпът на Илон Мъск за произвеждане на мозъчни чипове и импланти Neuralink е повишен в цената си за две години и все още, съгласно изданието Reuters, коства от $2 млрд до към $5 милиарда Тази информация идва на фона на частните покупко-продажби с акции на компанията.

Източникът твърди, че през последните месеци някои покупки от вложители са повишили цената на компанията, преди известието на Neuralink, че американските регулатори са одобрили тествания върху хора на нейния мозъчен чип.

Експертите чакат, на Neuralink да отнеме няколко години, с цел да получи позволение за комерсиална приложимост. Компанията също има проблеми с федералното следствие по отношение на нейните тествания върху животни.

През последните дни, акциите на Neuralink бяха продавани частно на инвеститори  на стойност 7 милиарда $, което се равнява на 55 $ за акция.

Сделките с акции на стойност към 5 милиарда $ бяха направени от акционери, като чиновници и ранни поддръжници на компанията, вместо Neuralink да продава нови акции на вложители. Reuters отбелязва, че вторичните покупко-продажби са несъответствуваща мярка за определяне цената на една компания, само че скокът на Neuralink във вторичните покупко-продажби контрастира внезапно с други стартъпи.

Нека споменем в резюме, че Neuralink създава мозъчни импланти от 2016 година и се надява в последна сметка нейните артикули да се трансфорат в решения на нелечими положения, като парализа и слепота.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР