Старт бе даден на културните прояви, организирани по повод 1-ви

...
Старт бе даден на културните прояви, организирани по повод 1-ви
Коментари Харесай

Започнаха честванията по повод Деня на народните будители и празника на Котел

Старт бе даден на културните прояви, проведени във връзка 1-ви ноември – Ден на националните будители и празник на Котел. Сред препълнената зала от родители и посетители на общинската библиотека беше и зам.-кметът на Община Котел – Шериф Куванджъ.

В рецитала и в музикалната стратегия, присъединяване взеха децата от Творческо обединяване „ Дарования “ при Народно Читалище „ Съгласие-Напредък 1870 “ и Общинска библиотека „ Петър Матеев “, учениците от СУ „ Георги Ст. Раковски “ и вокалната учебна група от 6 „ а “ клас.

В презентацията " Поклон пред Вас, будители ", готова от Мария Райчева, секретар на Народно Читалище „ Съгласие-Напредък 1870 “ бяха показани исторически обстоятелства, свързани с историята и живота на някои от най-известните български национални будители, измежду които и котленските персони съдействали за духовното събуждане на българската нация.



Културните прояви във връзка двата празника не престават. Празничният 1 ноември ще стартира със Света литургия в храм „ Св. Св. Петър и Павел “ и ще продължи по стратегия, която е оповестена в страницата на Дарик.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР