Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри обърна внимание, че заради

...
Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри обърна внимание, че заради
Коментари Харесай

Алегри: Много ни хвалят, но не трябва да губим връзка с реалността

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри обърна внимание, че поради мощната си серия отборът му печели благосклонности, само че това може да се окаже проблем.

“Прекалено доста ни хвалят, прекомерно доста неща бяха казани, а това може да ни докара до такава степен, че да загубим връзка с действителността ”, съобщи наставникът.

“Бианконерите ” имат 11 триумфа в последните си 14 срещи във всички шампионати, а в Серия “А ” си върнаха шансове за място в топ 4, без значение че им бяха отнети 15 точки.

Сега на дневен ред идва конфликт с Интер от полуфиналите за Купата на Италия. Във вторник е първата среща в Торино, а реваншът на “Джузепе Меаца ” ще е на 26 април. Отделно отборът е и на четвъртфинал в Лига Европа, където го чака Спортинг (Лисабон). Само преди няколко дни Юве към този момент надделя “Змията ” с 1:0 за състезание като посетител.

“Това е друг шампионат, само че и това постоянно е Ювентус - Интер ”, продължи Алегри.

“Трябва да сторим нужното, с цел да продължим напред. Няма да е елементарен мач, тъй като Интер си остава все по този начин мощен противник, без значение от моментното си положение. В реалност в тези моменти би трябвало да сме допустимо най-внимателни. Срещу нас ще се изправи съперник, който е мощен физически и механически. Трябва да сме деликатни, тъй като в последно време те изгубиха няколко срещи. Не считам, че изходът от двойката ще бъде решен в този първи конфликт. Трябва да го караме малко по малко ”, добави наставникът на “старата госпожа ”.

Колегата на Алегри отпред на “нерадзурите ” Симоне Индзаги е напрегнат, откакто отборът му позволи три следващи загуби в Серия “А ”.

“Мисля, че Индзаги прави отлична работа - съобщи Алегри. - Той към този момент завоюва Купата на Италия с Лацио. С Интер също има една купа, както и един трофей от Суперкупата на Италия. Срещу Фиорентина “нерадзурите ” се показаха мощно и сътвориха доста положения. Опасно е да се изправяш против такива тимове. Сега дори за нас ще бъде по-сложно спрямо гостуването ни в Милано. Противникът разполага с четирима мощни нападатели и не знам кои от тях ще излязат. ”

Треньорът удостовери, че Федерико Киеза е възобновен от следващата си контузия и е разполагаем, само че няма да е титуляр в идното дерби.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР