Старши треньорът на Спортист (Своге) Петър Колев даде специално интервю

...
Старши треньорът на Спортист (Своге) Петър Колев даде специално интервю
Коментари Харесай

Петър Колев: Беше важно да стабилизираме играта в защита

Старши треньорът на Спортист (Своге) Петър Колев даде особено изявление за клубния уебсайт преди гостуването на Етър във Велико Търново. Мачът против " болярите " е в петък (10 март) от 15:00 часа на стадион " Ивайло ". Преди срещата Етър заема второ място в класирането с 40 точки, а Спортист е на 4-та позиция с 36 точки.

Г-н Колев следва мач против Етър във Велико Търново, може ли да кажем, че е дерби на база позициите на двата тима? 
- На база позициите, да. На база обичаи, триумфи в предишното, несъмнено като клуб ни превъзхожда, само че това е единствено като обичаи. Очаквам фактически да стане добър мач и да се представим добре.

От началото на сезона нямате позволен гол, това ли е нещото, което искахте на първо четене? 
- Да, на първо четене. С оглед на селекцията, която успяхме и не успяхме да създадем. Виждате, че в отбраната има играчи до 23 години, с нов вратар. Беше значимо да консолидирам играта на тима в отбрана. Отборът приключи на първите позиции през есента, той бе преди всичко по позволени голове в шампионата. Това за мен беше един от главните проблеми, които трябваше да решим.
 Спортист (Своге) надделя Витоша (Бистрица) и гледа все по-уверено към елита Спортист (Своге) надделя Витоша (Бистрица) и гледа все по-уверено към елита
Доколко мачът с Етър ще бъде определящ за задачите на тима? 
- Не един път и два пъти съм споделил кои са моите цели. Да, ние би трябвало да сме горе в класирането, да сме в шамарите. Виждате какъв брой е тънка разликата сред последните и първите тимове. При 2-3 поредни загуби може да се озовеш в друга зона. Това бе задачата на първите мачове – да съберем задоволително точки. Тези, които имаме до момента, не са задоволителни, тъй като тази година бариерата за оставане ще бъде 41-42 точки. Ние би трябвало да се държим там като точков актив, само че и да работим за развиването на младите играчи. Това е моята работа, тези млади играчи да образуват добър тим. Освен огромния брой млади играчи, ние би трябвало да вършим и нов образ на тима. Напуснаха ни 6 съществени футболисти, които бяха с опит. Давам образец с един Диков, който е значим състезател за равнището на Втора лига и всеки тим. Той бе голмайстор на тима и в случай че погледнете статистиката преди и след него, ще видите голяма разлика.

Има максима, че нападението печели мачове, а отбраната шампионати. Споделяте ли я? 
- Привърженик съм на отборната игра в отбрана. Участието на всички играчи във фаза отбрана. Точно това се пробвам да втълпя на играчите. Трябва да образуват такива привички, тъй като актуалния футбол изисква бърз преход от офанзива в отбрана и назад. Трябва да реагираме бързо след загуба на топката, да възвръщаме позициите си и да пазим дисциплинираност. Това е добра основа да градим играта си в офанзива. Действително в офанзива ни имаме единствено един човек от предишния шампионат. Останалите играчи не са още сработени. Централният нападател е млад има извънредно предпочитание да се развива, има качества, само че се изисква и работа с него. Надявам се в интервала, който имаме да работим дружно, да образувам положителни привички, с цел да бъде ефикасен.

Колко надалеч е играта на Спортист от това, което желаете? 
- Действително е надалеч, само че тя се обуславя от моментната селекция. Ние не сме 1-2 избор за някои играчи. Има избрани условия, на които би трябвало да дават отговор играчите, с цел да дойдат при нас. Предпочетох да работя с по-млади хора, които ще имат ентусиазма, желанието и волята да се развиват. На мнение съм, че в наредбата БФС би трябвало да дефинира по-голяма численост на играчите до 23 години, които да вземат участие в мачовете във Втора лига.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР