Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров-Херо даде пресконференция преди

...
Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров-Херо даде пресконференция преди
Коментари Харесай

Димитър Димитров-Херо: Най-важни са резултатите, предимството ни е, че другите отбори не познават играта ни

Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров-Херо даде конференция преди първия дуел на " соколите " от пролетния полусезон в Първа лига против Лудогорец.

Варненци одобряват българския първенец тази събота (11 февруари) от 15.00 часа на стадион " Спартак ", а съгласно Херо неговият тим разполага с капацитет, който ще помогне на отбора в борбата за оцеляването в елита.

" Мисля, че това, което бяхме планували във връзка с подготовката на тима, го изпълнихме. Доволен съм от изискванията, от опциите, които имахме да упражняваме и контролните срещи, които организирахме. Надявам се това към този момент да се покаже, когато стартират формалните мачове. Направихме селекция за нов тим, както виждате. Имахме концепцията и желанието да вдигнем равнището на капацитета, който имаме. Убеден съм, че с този капацитет, който имаме няма да имаме тази нежелана позиция, ще бъдем доста по-далече от това място. Но, такива са действителностите. Търсихме да създадем тим, който да може да се бори за всички мачове, тъй като знаете, че сме изостанали със 7-8 точки от чертата за избавление. За разлика от другите ние би трябвало да наваксаме и да ги надскочим в избрани срещи. Този капацитет, който имаме сега е по-качественият и уповавам се този капацитет да покаже своите качества и стойности, когато стартира шампионата. Това е най-важното. Каквото и да си приказваме в този момент, най-важни са резултатите. Те ще са показателни за нас и нашия избор на селекция ", стартира Димитър Димитров.

" Да знам, в каква позиция се намираме. Оптимист съм в това отношение, мисля, че капацитетът ще ни помогне за това. Надявам се с изключение на капацитетът, да има и морални качества в характера на всеки един, тъй като всеки един мач ще бъде непременно. Дано да имаме такива мощни характери, с цел да излезем с чест от всеки дуел ", добави българският експерт.

Димитров разяснява и възможностите на Спартак Варна против Лудогoрец, разкривайки, че всички нови попълнения ще могат да вземат присъединяване в дуела.

" Ако бяхме срещнали Лудогорец по-късно, фактически щяхме да имаме по-голяма обиграност, някаква стиковка сред обособените футболисти и звена. Като цяло тимът на Лудогорец надвишава като класа и като благоприятни условия всички останали тимове. Аз мисля, че шансове постоянно има, без значение, че те са любимеца в този мач. Ние ще се опитаме да вземем това, което можем. Ще търсим максимума, а пък в случай че се получи и по-малкото няма да бъдем разочаровани ", съобщи някогашният ментор на разградчни.

" Всички нови футболисти са подготвени чисто писмено да стартират шампионата. Няма съществени травми в тима. Козовете ни са, че противниците ни не познават нашия тим и качествата на нашите футболисти. До известна степен в това отношение можем да ги изненадаме ", приключи Димитър Димитров – Херо.

На конференцията участва още и едно от новите попълнения в лицето на опитният халф Александър Цветков, който показа, че има вяра, че " соколите " ще изпълнят задачата да запазят мястото си в Първа лига.

" Вярваме, че ще реализираме поставената пред нас цел, че ще се спасим. Ако не вярвахме за какво сме се събрали въобще. Вярваме, че нещата ще се получат. Колективът е на едно много положително равнище, бих споделил. Аз персонално се усещам добре. В България не е мъчно да се аклиматизираш бързо в различен тим ", сподели Цветков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР