Старши треньорът на Рома Пауло Фонсека остана доста недоволен след

...
Старши треньорът на Рома Пауло Фонсека остана доста недоволен след
Коментари Харесай

Фонсека: Няма как да побеждаваш, когато играеш със страх

Старши треньорът на Рома Пауло Фонсека остана много неудовлетворен след домакинската загуба от Наполи с 0:2. „ Вълците “ позволиха два гола още до почивката и не съумяха да реагират след нея.

Фонсека призна, че отборът му е подходил страхливо и по този метод е невероятно да се добере до топ 4 и да се класира за Шампионската лига.

„ Може би ни липсва нрав да се противопоставяме на огромните тимове. През първото полувреме видях тим без кураж и самочувствие, а по-късно нещата радикално се трансформираха. Не желая да играем по този начин. Всички сме отговорни. Няма по какъв начин да побеждаваш, когато играеш със боязън и се плашиш да не загубиш. Фактът, че бяхме преобразени през втората част, значи, че казусът е на психическа основа “, сподели очевидно гневният Фонсека.

„ Ако от първата до последната минута бяхме играли едва, щях да кажа, че това е равнището ни. Ако играехме по този начин във всеки мач - също. Но щом редуваме положителни мачове с посредствени такива, значи ни липсва нрав. Защо постоянно започваме зле? Защо би трябвало да чакаме да получим гол? Според мен става дума за неверна настройка. Не споделям, че аз не нося отговорност, само че това е действителността “, продължи експертът.

„ Лошите резултати против мощните тимове са притеснителни. Само ние можем да променим това. Винаги можеш да загубиш, само че не и по този начин - със страхлива и безотговорна игра. Преди почивката не пресирахме въобще Марио Руи и му оставихме големи пространства. Липсата на експанзия в тази зона ни сътвори доста проблеми “, съобщи още Фонсека.

Fonseca: “Non ci sono alibi: nel primo tempo è mancata la mentalità, mentre nel secondo tempo abbiamo giocato a un’intensità diversa”
— AS Roma (@OfficialASRoma)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР