Старши треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан очаква тримата основни

...
Старши треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан очаква тримата основни
Коментари Харесай

Зидан очаква Роналдо, Иско и Карвахал да са готови за финала с "Ливърпул"

Старши треньорът на " Реал " (Мадрид) Зинедин Зидан чака тримата съществени футболисти в състава му, които сега лекуват травми, да са подготвени за финала на Шампионската лига с " Ливърпул ". Мачът е на 26 май в Киев.

Голмайсторът на " Реал " Кристиано Роналдо получи контузия в последното за сезона " класико " с " Барселона " (2:2). Петкратният притежател на " Златната топка " изкълчи глезена си и беше заменен на почивката.

Карвахал също има травма в глезена, като първичните упования бяха десният краен защитник да пропусне последния мач за сезона. Иско получи контузия в рамото в първия мач с " Байерн " в полуфиналите.

" Най-лошо е ситуацията при Кристиано, тъй като преди малко се случи. Но той е добре. Иско стартира да тренира наедно с тима. Карвахал би трябвало още малко да изчака, само че физически работи доста добре ", сподели Зидан на конференция преди турнирния мач със " Севиля " в сряда.

 Джо Гомес няма да играе до края на сезона
© Reuters

Джо Гомес няма да играе до края на сезона

Новините в " Ливърпул " бяха на другия полюс. Мърсисайдци оповестиха, че десният краен защитник Джо Гомес няма да играе до края на сезона. 20-годишният англичанин ще претърпи интервенция на глезена и ще пропусне и международното състезание в Русия.

Отсъствието на Гомес оставя " Ливърпул " без други възможности в средата на терена. Единствените здрави вътрешни полузащитници са Джордан Хендерсън, Джеймс Милнър и Джорджиньо Вайналдум.

Емре Джан и Алекс-Окслейд Чембърлейн няма да играят до края на сезона, а за Адам Лалана има дребна вяра да бъде вдигнат за финала с " Реал ". В тази обстановка Юрген Клоп тества Гомес и другият десен бек - Трент Александър-Арнолд, като вътрешни халфове в първия час на последните два мача.

Този ход не даде добър резултат, а " Ливърпул " сложи под въпрос присъединяване си в Шампионската лига идващия сезон. Мърсисайдци приключиха наедно със " Стоук сити " вкъщи и загуби основния мач с " Челси ". Тимът на Клоп има три точки задатък пред " Челси " преди последния кръг и доста по-добра голова разлика от сините, които обаче са с мач по-малко.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР