Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов започва втория си

...
Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов започва втория си
Коментари Харесай

Борислав Крачанов: Целите са ясни – титла и Купа

Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов стартира втория си сезон отпред на шампионките. През предишния сезон той беше най-младият ментор в Шампионска лига и Националната волейболна лига. Наставникът на маричанки даде изявление пред  volleymaritza.bg , в което приказва за упованията за новия сезон, селекцията и бъдещето на клуба.

– Господин Крачанов, Марица започва подготовка за новия сезон. Какви са упованията и по какъв начин ще се организира подготовката?

– Очакванията са както постоянно – да спечелим шампионата и Купа България. Ако успеем да спечелим шампионата ще станем първия тим, който е ставал 9 следващи пъти първенец на България. Това е още един спомагателен тласък към нас и нашите състезателки. Подготовката ще протече главно тук в Пловдив. Имаме всичко належащо да се подготвим в домашни условия и няма да вървим на лагери.

– Имали сигурни контроли на този стадий?

– Водим договаряния за контроли. Чуждестранните също стартираха тази седмица и още съответни дати не можем да кажем. Според нашия график към края на септември ще стартираме с контролите.

– Как върви селекцията и да чакаме ли нови състезателки

– До момента сме оповестили 12 девойки, които огромна част, от които са от нашата школа. Продължаваме да развиваме нашата школа и да даваме опция на нашите млади състезателки. В момента водим договаряния с още две класни състезателки. Нещата са в много напреднала фаза и в случай че се стигне до съглашение ще бъдат оповестени. С тях селекцията ще бъде приключена.

– Предизвикателството Шампионска лига също следва. През предишния сезон бяхте най-младият треньор в шампионата. 

– Шампионска лига е европейската сцена, на която би трябвало да покажем много по-добър волейбол от това, което направихме предходната година. Жребият за групите се чака да бъде изтеглен към средата на септември. Най-вероятно първият мач в Шампионска лига ще бъде при започване на декември сред 6 или 8. Когато бъде изтеглен жребия ще приказваме повече.

– Има неизясненост какъв брой тъкмо тимове ще започват българското състезание?

– Да, за жалост остава неяснотата. Със сигурност и за нас като щаб и състезателки е забавно по какъв начин БФВ ще провежда шампионата. Президентът на федерацията господин Любо Ганев съобщи, че шампионата ще започва в края на октомври. Предстои да разберем неговия формат и публично датата за пускане на шампионата.

– През тази година Марица се снабди с няколко нови придобивки – клубен рейс, състезателен ресторант, а следва и разкриване на обновената зала на спортното учебно заведение, където главно играе школата.

– Тук е момента да благодаря на нашето управление, че ни дава опцията да имаме безусловно всички екстри. Те усъвършенстват развиването на цялата школата. Автобусът и ресторантът се употребява от всички от дамите до най-малките в школата. Ръководството прави всичко, с цел да мислим единствено за волейбол, а ние им се отблагодаряване с печелене на трофеи и купи. Още един път благодаря на управлението за това, което прави по организацията и развиването на клуба.

– Какво ще си пожелаете за новия сезон?

– Най-вече да бъдем здрави, да няма нови локдауни. Целият сезон да бъде изпълнен с страст и щастливи моменти и най-после да реализираме поставените цели и да бъдем още веднъж щастливи, че сме съумели да си свършим още веднъж работата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР