Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира актуални теми около

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира актуални теми около
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Терените в България са за махленски футбол

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов разяснява настоящи тематики към тима и българския футбол като цяло. Специалистът показа пред " Гонг ", че страната би трябвало да помогне на най-популярната игра и добави от какво значение е да се изградят нови терени.

" Това, което чух на диалога ми (със спортния министър, б.р) дава някаква вяра, че има това предпочитание. Той самичък съобщи тези неща. Може да се помислят и някакви законодателни промени или облекчения за спонсорите. Това са неща, които не съм задоволително компетенен, с цел да кажа. Видях предпочитание в този човек за тъкмо тези неща. Намаляване под някаква форма на налозите за спонсориращите спорт и облекчение към самите клубове. Виждам огромно предпочитание това да се случи и се надявам, че ще се случи.
 Бивш състезател на Левски направи шокиращи разкрития за живота си
Бивш състезател на Левски направи шокиращи разкрития за живота си

Ели Зизов прям до болежка

Вече няма накъде българският футбол да отстъпва. Ангажимент на страната е да оказва помощ на спорт номер едно. Има и други спортове. Държавата оказва помощ през годините, може да го прави и повече. Тези спортове, които имат триумфи, би трябвало да им се удвои бюджета.Футболът беше зарязан от страната. Трябва да се обърнем с лице към него. Държавата дава пари на над 100 спорта, половината не ги и знаем. Не съм срещу да се дава, само че бюджетът за спорт би трябвало да стане доста по-голям. Виждам някакво предпочитание, нядявам се да се случи.

Футболните терени, които се вършат в България, не стават за професионален футбол. Те са за просташки футбол. Терени на по една-две години. Дори клубовете се оплакват даже от личните си терени. Колкото и парадоксално да звучи един терен, който беше изработен на " Георги Аспарухов " от немска компания, до ден сегашен е може би най-хубавият в България. Към него мога да прибавя и този на Лудогорец. Всички са хубави от април до ноември. В момента, в който завали сняг, 90% от терените стават ниви, а в случай че завали дъжд - и тресавище. На " Герена " може да вали колкото си желае, в никакъв случай не може събере локви. Това имам поради - да се направи качество, а не количество ", съобщи Мъри.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР