Старши треньорът на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди утрешното

...
Старши треньорът на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди утрешното
Коментари Харесай

Елин Топузаков: На Ботев Пд им приляга да открият стадиона си срещу Левски

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков даде конференция преди утрешното посещение на " сините " на Ботев Пловдив в среща от Първа лига.

Двубоят в събота вечер от 20.00 часа ще послужи и като формалното разкриване на новия стадион на " жълто-черните " " Христо Ботев ", като самият Топузаков изрази вяра, че мачът ще се трансформира във футболен празник.

" Надявам се да стане футболен празник на цялостен стадион, това не се случва толкоз постоянно в България. Амбициите и страстите на домакините за мача са разбираеми, ние би трябвало да покажем лицето на Левски ", счита наставникът на " сините ".

Бившият футболист разяснява още и кадровите проблеми в отбора преди визитата в Пловдив, както и представянето на Левски в първите две срещи под негово управление.

" Имаме проблеми и те са известни. Илиян Стефанов и Кристиан Димитров към този момент упражняват с тима, само че ще преценим в последния миг дали можем да разчитаме на тях в мача. Хосе (б. а. - Кордоба) пропуща мача, колкото и да ни се искаше да играе. Той би трябвало да направи доста пълноценни тренировки с отбора, с цел да си върне положението ", съобщи Топузаков.

" Ако се върнем седмица обратно, съжалявахме, че не сме постигнали успеха над ЦСКА във безконечното дерби в края. Победата против Берое не е изстрадана, а заслужена, тъй като я търсехме до последната минута. Всеки в Левски знае, че би трябвало да играе всеки мач за победа. Важното е да трупаме всяка среща по 3 точки и да получим най-после това, което сме си заслужили ", добави той.

Елин Топузаков разкри още, че е наясно със стартовия състав за мача в събота вечер и добави, че Левски би трябвало да продължи с положителното си показване в отбрана.

" Наясно съм със състава на Левски още занапред. Не мисля, че треньорът би трябвало да има съмнения. Утре ще го разберете ", съобщи Топузаков.

" Трябва да продължим да не позволяваме голове, тъй като това ни носи триумф. В предни позиции имаме запаси и не съумяваме при последния пас и удар. А и тимовете ни противодействат по най-хубавия метод. Но ние би трябвало да бъдем по-нестандартни и по-хладнокръвни ", уверен е още някогашният футболист, който отхвърли да разяснява тематиките, свързани с финансовото положение на " Синия клуб ".

Накрая треньорът на Левски показа, че Ботев Пловдив е измежду петте най-хубави тима у нас и му приляга да открие новия си стадион точно с мач против " сините ".

" Ботев е един от петте топ тима в България, като обичаи и последователи. За нас този мач също ще бъде огромен тласък пред цялостен стадион. Може би по този начин са се стекли събитията и са избрали момента, само че на Ботев им приляга да открият стадиона си против Левски ", приключи Елин Топузаков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР