Старши треньорът на Левски Делио Роси обяви, че тимът ще

...
Старши треньорът на Левски Делио Роси обяви, че тимът ще
Коментари Харесай

Делио Роси: Искам да изградя отбор, който да печели в продължение на години


Старши треньорът на Левски Делио Роси разгласи, че отборът ще заложи на качеството, а не количеството при подбора на зимната селекция, съобщи кореспондент на БГНЕС. Днес „ сините “ започнаха подготовка, като италианският експерт разкри, че кои са главните аспекти, над които ще работи преди подновяването на шампионата.

„ Преди всичко желая тимът ми да бъде проведен, както когато има топката, по този начин и когато тя не е в наше владеене. Един тим, който има предпочитание да управлява играта, само че най-много в действителност да бъде тим. В доста случаи може да разполагаш с отлични футболисти, само че те да не вършат тим. Това е разликата сред положителните и доста положителните отбори “, разяснява Роси.

Сега би трябвало да създадем избор – дали желаеме единствено да участваме в това състезание, или да се конкурираме с другите. Разликата сред тези две неща е доста тънка. Мисля, а и клубът го знае, че с цел да подобрим състава, би трябвало да вземем някои футболисти. Но не приказвам за количество. Нямаме проблем с броя на футболистите, а с качеството. Няма смисъл да сменим едно лице с друго. Напротив. Ако ще е по този начин, избирам да работя с играчите досега, тъй като знаят моя метод на работа.

Не съм състезателен шеф, чиято задача е да води договаряния с футболисти. Аз мога да кажа на кои постове имаме потребност да притеглим нови футболисти и какви качества би трябвало да имат те. И в случай че ми се предложат избран брой играчи, аз бих могъл да посоча кой всред тях избирам да притеглим, показа още италианският експерт.

На въпрос дали „ сините “ ще могат да се преборят за трофей до края на сезона, някогашният ментор на Лацио съобщи: „ Целта пред всеки тим са да печели титли. Разбира се, че е значимо да се печелят купи, само че също по този начин е значимо и по какъв начин ги печелиш. Моето схващане е да изградя тим, с който да мога да спечелвам в продължение на години, а освен един път. Когато бях треньор в Дания завоювах шампионата един път, като моят тим не бе най-хубавият. След това този тим изчезна “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР