Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, говори на традиционната

...
Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, говори на традиционната
Коментари Харесай

Топузаков: Мачът с Арда осмисля целия сезон на Левски

Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, приказва на обичайна си конференция преди мачовете на „ сините “. За столичния гранд следва съдбоносен бараж за Европа против Арда Кърджали. Срещата е на следващия ден вечер, 11 юни, от 19:00 часа на „ Герена “, а тогавашният защитник съобщи, че този плейоф осмисля целия сезон на 26-кратния първенец, който приключи четвърти шампионата.

Топузаков дефинира загубата от ЦСКА с 0:2 за най-слабия мач за неговите състезатели, но изрази мнение, че играта от мача в сряда вечер няма да се повтори против кърджалийци.

„ Контузени имаме, те са ясни трайно контузените като Билал Бари и Хосе Кордоба. Преди мача с ЦСКА и Роналдо влезе в лазарета и надали ще взе участие в утрешния мач. Всеки един мач може да донесе негативи и позитиви. Важно е какво ще покажем ние. Надявам се да е по-добро от това отпреди три дни “, стартира Топузаков.

„ Не мисля, че загубихме заслужено в Разград. С играта и държанието си загубихме Вечното дерби, не толкоз с самостоятелните неточности. В последна сметка, футболистите имат въодушевление във всяка една подготовка, само че това не демонстрира нищо. Не толкоз поради самостоятелните неточности. Когато получиш гол, по-късно и втори във Вечно дерби, е мъчно. Футболистите имат въодушевление във всяка една подготовка, само че това не демонстрира какво ще се случи по време на мача. Най-важно е да покажем хъс, борбеност и себераздаване “.

„ Мисля, че играчите осъзнават значимостта на мача. В диалози сме коментирали. Този бараж осмисля сезона. Едногодишен труд на този тим е и би трябвало в едни 90 минути да потвърдят, че желаят изход в Европа. Надявам се да го въплътят на терена “.

„ Само две фрази за Арда. Аз въпреки всичко работих при започване на плана Арда. Само положителни думи за Арда като клуб и Кърджали като град. Доста футболисти, минали през Левски, са там. И в треньорския щаб, и настоящи играчи. Емоционалното положение не всеки път е определящо. Накрая изпъкват характерът, хладнокръвието, непримиримостта – те могат да наклонят в една или друга изгода разнообразни обстановки. Така че цялостна централизация в 90 или колкото минути продължи мачът “.

„ Ежедневно говориме. Преди, по време и след всяка подготовка. Във футбола има хубави и неприятни моменти. Няма тим, който да е във върхова форма през целия сезон. Допуснахме неточности. Може би единствено против ЦСКА Левски не се показа, както искахме. Надявам се сме коригирали “.

„ Ами не ми се желае да си го помислям (б.р. - да се стигне до дузпи). Има хора, които практикуват наказателни удари, само че не желая да приказвам по тази тематика. Малко е мъчно да ви отговоря за целия сезон. Аз по необходимост заместих Станимир Стоилов. Отборът сподели много положителни игри и когато се в профил ПАОК. Отборът е задоволително млад, с цел да се развива още повече. И българите, и чужденците са в такава възраст, че може да се развиват и че имат място в Левски, а и да играят огромен футбол. Моето персонално чувство е, че даже и да спечелим баража, аз няма да съм изцяло благополучен. На Левски му приляга битка за купа и първо място. Победа на следващия ден значи цел най-малко “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР