Старши треньорът на ФК “Дунав Малин Орачев говори пред медиите

...
Старши треньорът на ФК “Дунав Малин Орачев говори пред медиите
Коментари Харесай

Малин Орачев: Не отиваме в София като обречени

Старши треньорът на ФК “Дунав " Малин Орачев приказва пред медиите преди срещата от 3-ия кръг на Първа професионална лига против ЦСКА. “Драконите " гостуват на “червените " в неделя, 5 август от 20.45 часа на стадион “Българска войска ".

“Добре знаем какво съставлява противника ни в неделя – ЦСКА. Един от грандовете в нашия футбол. “Червените " сега се намират в напредък – с две победи в Първа лига и победи в евротурнирите. Очаква ни един сложен мач. Със сигурност те ще бъдат любимеца в дуела. Но ние ще имаме нашите обстановки и благоприятни условия и за нас ще бъде доста значимо да се възползваме от тях. И несъмнено те, да не се възползват от своите. Когато гостуваш на подобен мощен противник, в случай че не отбележиш гол, доста мъчно можеш да разчиташ даже и на непълен триумф ", стартира експертът.

Той разкри и какво е видял в мача на противника му от Лига Европа в четвъртък вечер: “ЦСКА бе доста по-добър от Адмира Вакер във втория мач. Самият дуел бе решен още преди срещата нощес. Самото движение бе много постепенно и мудно. "

“Тренирахме с въодушевление през миналата седмица. С изключение на Александър Александров, който е контузен всички са здрави и ще разчитаме на тях. Надявам се всеки един да се показа на доста положително равнище, да дадем всичко от това, което можем и да реализираме изгода от този мач – една или три точки. Не отиваме като обречени. Все някой би трябвало да спре ЦСКА, нека да сме ние ", добави Малин Орачев.

Той разкри и по какъв начин би трябвало да наподобява “Дунав " на стадион “Българска войска ": “През целия мач би трябвало да бъдем безусловно съсредоточени и подготвени. Не би трябвало да позволяваме обикновени неточности, както го правехме в мачовете до момента. Един бърз гол на ЦСКА, ще им даде още повече самочувствие и ще си управляват мача, както го правеха в предходните срещи. Ето за какво ние би трябвало да влезем безусловно съсредоточени в дуела. По принцип през целия мач не би трябвало да позволяваме гол. Нормално е откакто противника ни е в напредък да има още по-голям фенски интерес към мача! "

Орачев повдигна и завесата към селекцията: “Търсим футболисти на позицията отбранителен халф и в случай че намерим положителни – ще ги притеглим. Ганайският футболист се прибра в родината си с цел да си възобнови визата и ще се върне още веднъж при нас с цел да продължи пробния си интервал. Има диалози с някои футболисти – и българи и чужденци, само че още не са в напреднала фаза. Изчакваме отговорите им! "

Глаусио Да Силва напредва с всяка една подготовка. Готви се добре. Той въпреки всичко пристигна неопитен. Трябва да бъдем търпеливи към него. А по какъв начин се е подготвил, ще си проличи в мачовете ", приключи наставникът на “Дунав ".
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР