Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов открои представянията на трима

...
Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов открои представянията на трима
Коментари Харесай

Васил Евтимов: Поздравявам Берк Мехмед за уникалния му мач

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов открои представянията на трима свои състезатели при успеха над Академик Пловдив с 94:70 в дуел от 24-ия кръг на НБЛ. Става въпрос за Берк Мехмед, който изригна с 24 точки, Мунис Туту и 17-те му асистенции и новото попълнение Брайс Нзи, който хвана 13 битки.
 Черноморец не елементарни на Академик Пловдив, Туту направи 17 асистенции Черноморец не елементарни на Академик Пловдив, Туту направи 17 асистенции
„ Берк Мехмед е един от играчите, които подлагам на критика най-вече по време на подготовка. Днес не го пуснах в първите пет. Исках да видя дали в действителност ще бъде подготвен, тъй като Георги Боянов не игра - има травма в кръста. Реших да пусна Мони Лепичев, с цел да го изнервя, с цел да му запаля факлата, с цел да може като влезе дали в действителност желае да играе да ми покаже. Това му беше най-хубавият мач. Има трима играчи, от които съм ужасно удовлетворен. Това са Берк Мехмед, който приветствам за неповторимия мач и му споделих да продължава да тренира по същия метод и да се наслаждения на този мач, тъй като в сряда имаме различен мач с Рилски състезател. Очаква ни тежък мач.

Другият състезател, който желая да поздравя, е Мунис Туту. Днес има 17 асистенции и 15 точки. Това са 17 завършващи подавания, това е нов връх в Национална баскетболна лига за годината, в случай че не се неистина. Това е ужасно доста. Това са все едно още 34 точки близо. Невероятен Мунис, който към момента играе на една ръка - има неприятна травма изкълчване на пръста. Третият състезател, който желая да поздравя, е Брайс Нзи, който за 22 минути хвана 13 битки. В момента той играе на 50% от опциите си, тъй като като пристигна беше с травма в адукторите. Но когато влезе идващите три-четири седмици във форма в действителност ще ни помогне и аз съм ужасно признателен, че той избра да играе за Черноморец.

Днес имаме 24 точки от контра офанзива в отбрана тотално доминирахме. Те нямаха решение, в случай че желаеха можеха да продължат да играят и 40 минути зона. Първите 30 минути играха от самото начало зона. Аз не съм последовател на това, само че няма значение. Нашата отбрана ни даде криле за нападението. След всяко тяхно изпускане на панер ние опитахме да играем на контраофанзива, тъй като аз изисквам от моите играчи да играят бърз баскетбол и нещата се получиха. Имаме 24 точки от контраофанзива. Доминирахме тотално в битката 43 на 32. Имахме за задача те да не ни вкарат повече от 76 точките, а ни вкараха 70. Всичките задания са изпълнени и по тази причина ги победихме с 24 точки разлика. Доволен съм от играчите и желая да се възстановят, с цел да може да играят в може би най-тежкия мач в Самоков ", сподели Евтимов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР