Старши треньорът на Ботев (Враца) Даниел Моралес говори пред медиите

...
Старши треньорът на Ботев (Враца) Даниел Моралес говори пред медиите
Коментари Харесай

Дани Моралес: Вече казах, че искам Кристиано Роналдо, но не успяхме да го привлечем във Враца

Старши треньорът на Ботев (Враца) Даниел Моралес приказва пред медиите преди началото на подготовката на отбора за пролетния дял от сезона.

„ Стартираме подготовка през днешния ден. Няколко дни ще упражняваме тук и вечерта, дружно с управлението ще решим датите. Започваме във Враца и по-късно подготовка на по-хубаво място. Идва зимата и знаем какво съставляват нашите тежки зими тук по Враца. Утре или вдругиден ще ви дадем повече информация за лагера “, стартира Моралес.
 Ботев (Враца) с един нов на първото си занятие, кметът желае да види отбора в борбата за Европа Ботев (Враца) с един нов на първото си занятие, кметът желае да види отбора в борбата за Европа
„ Имаме първа контрола на 14.01. Само би трябвало да потвърдим с сътрудниците датите, само че 4-5 контроли ще има до началото на шампионата “, продължи той.

„ Селекцията е отворен развой. Не единствено при нас, само че и при другите тимове. Взели сме Петко Ганев и чакаме тази седмица да пристигна може би и някой футболист на проби, до началото на втория лагер също “.

„ Ние си слагаме задачите, управлението и футболистите. Не можем всяка година да се борим за едно и също. Аз съм споделил и при започване на сезона, че ми писна. Ботев Враца би трябвало да се цели по-нагоре. Имаме капацитет и би трябвало да го създадем. Най-важното е всяко едно момче да знае, че има капацитет. Това е крачка напред за тях. Надявам се доста това, което си поисквам, да се сбъдне “.

„ Играта може да се усъвършенства единствено с мачове и подготвителен развой. Трябва да се има вяра и всеки да си усъвършенства качествата. Когато има дисциплинираност, когато има наслаждение от тренировката, играта ще се усъвършенства. Всеки да си поставя ръка на сърцето и да знае, че може да си усъвършенства играта. Колективен спорт е. Ботев Враца е идея, не можем да се бием единствено за едно име. До края на сезона е идея, за която ще се бием. Ще подобрим разнообразни детайли в играта и ще ни помогне за по-добри мачове до края на сезона “, показа Моралес.

„ До мен няма информация, че има тим, който желае Браян Переа. Нито пристигна оферта за Ботев Враца. Ако има нещо, не са ми споделили. Въпрос към управлението е. Браян си има контракт и би трябвало да се извърши. Ако управлението реши един ден да създадат нещо, би трябвало да ме питат и да беседваме. Досега не е стигнало до мен, че има съответна оферта за Переа. Той е едно момче, което пристигна с нас от лагер в Албания. Заедно с Луиз Фелипе. Има огромен капацитет, има добра визитка. Напоследък не му бяха дали късмет. Той може да води Ботев Враца в по-горно равнище. Неговите качества може да ни оказват помощ доста “, сподели той.

„ Надявам се да имаме най-малко още 3-4 футболисти. Ръководството знаят моето предпочитание и търси интензивно хора за тези постове. Аз се надявам най-малко до края на първия лагер да имаме изясненост кой може да пристигна за втория лагер “.

„ Въпросът с финансирането е към управлението. Аз давам отговор за спортно-техническото и резултатите. Касае ни всички, само че не мога да давам отговор на тези въпроси. Вече споделих, че желая да притеглим Кристиано Роналдо. Звънях на управлението, само че не съумяха да го привлекат във Враца. Това е смешка. Търсим футболисти за постове в предни позиции – 9, 11, 8 номер. Говоря по цифри и е по-лесно. Трябва да подсилим тима. Ако намерим един добър футболист, който да идва тука и да демонстрира качество е добре за нашия тим “, разяснява селекцията Даниел Моралес.

„ По-миналата година започнахме с 14 момчета от дубъла. Сега по-малко, тъй като имаше много футболисти. Постоянно при нас сред 3-5 от дубъла упражняват с нас, само че за жалост малко могат да вземат участие в мачовете с първия тим. Надявам се да потвърдят, че имат място тук. Харесвам по-млади момчета, само че те би трябвало да демонстрират с темперамент и с дисциплината, че имат място в първия тим “.

„ Аз постоянно в най-трудния миг съм по-позитивен. Съмнявам се, когато нещата вървят доста добре. Не ми харесва. Вярвам във всеки един играч и в управлението. Вярвам, че всеки, който живее с Ботев Враца като почитател, може да помогне на тима. Най-много желая да развеселявам почитателите. Трябва да покажем на терена, че имаме наслаждение да носим фланелката на Ботев Враца “, сподели още старши треньорът на Ботев Враца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР