Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич коментира очакванията си

...
Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич коментира очакванията си
Коментари Харесай

Азрудин Валентич: Искам трофей с Ботев

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич разяснява упованията си за новия полусезон и показа усещанията си от българския футбол.

" Казах преди подготовката, споделих го и на всички футболисти преди последния мач, не е загадка, на всеки шест месеца желаеме да усъвършенстваме тима. Да, имаме проблем с това, че сътворяваме доста положения, само че се затрудняваме в отбелязването на гола. Взехме Брахими - един спомагателен нападателен състезател, който има опция, когато играем намерено да поправи някоя неточност посредством дриблинг. От друга страна, когато играем на открито и ни пресират, той има и страхотни защитни функционалности. Да, желая да притеглим още двама нови играчи. Работим по това, само че не е елементарно. Да, елементарно е да вземе някой състезател, само че съгласно мен този състезател няма да е по-добър от наличните. В този случай моята работа е по-добре да дам поле за развиване на нашите млади играчи. Но в случай че вземем тези играчи както един бърз централен бранител, би трябвало да е бърз и да играе по този начин, както желаеме, също по този начин желаеме да притеглим и един отбранителен полузащитник, тъй като нашата идея е сред трима и четирима бранители. При трима бранители имаме потребност от рисково бърз централен бранител. При четирима в отбрана имаме потребност от динамичен отбранителен полузащитник. И по този начин построяваме този тим. Ще съм благополучен, в случай че вземем най-малко един състезател на тези позиции. Ако пък не, ще работим с тези играчи, които имаме, тъй като те ни сложиха на четвъртото място. И би трябвало да почитаме това ", разяснява Валентич.

" Но най-важното за нас е да подобрим Маркиньос, Тодор Неделев и Тонев. Това са трима офанзивни играчи с голям капацитет и всичко опира до физическия аспект. И това, което ни полазват все още е, че се усъвършенстват доста. Мога да кажа, че Тодор Неделев в никакъв случай не е упражнявал по този начин, както тренира в този момент. Как работи, по какъв начин бяга, по какъв начин контраатакува, по какъв начин играе във висока преса. Същото е с Маркиньос и с Тонев. Знаем и какво ни дава Реда със своя потенциал и тактическа просветеност. Знаем какво ни дават Току, Мертенс и Кевин на своите позиции. И никой не знаеше, само че тук видяхме какъв капацитет има Джеймс Етоо. "
 Валентич: Играчите ахнаха от Брахими
Валентич: Играчите ахнаха от Брахими

Впечатлени с аот изявите му

" Това е необикновено добър състезател и се надяваме да продължава по този начин. Това е един състезател, който може да шокира българската лига в идващите шест месеца. "

" Ако нямаме контузени, ще съм удовлетворен с това, което имаме сега, тъй като отношението и отговорността от Виктор, Самюел, Тошко, Марки, Реда, Току, Минков, всички тези играчи са бойци, само че в случай че това, което виждам на лагера, продължи и през сезона, не виждам проблем да играя с този тим. Вярвам в този тим, това е тим, който играе нашия жанр. Това е и тим, който е като семейство, имат си доверие и се обичат, вървят на плажа дружно. Точно това се опитваме да изградим през последните 12 месеца ", добави треньорът на Ботев Пловдив.

" Искам всеки в организацията " Ботев Пловдив " да дава всичко от себе си за Ботев. Защото не е задоволително да кажеш " Само Ботев ", би трябвало да застанеш зад тези думи и да дадеш всичко. Надявам се да продължим по този начин да развиваме нашия клуб. "

" Най-опасното след подготвителните лагери е адаптирането към температурните разлики в Пловдив. В неделя се прибираме и идващите два дни ще са почивни, с цел да могат играчите последователно да се приспособяват към температурите. И по-късно започваме с една подготовка в сряда, две в четвъртък, една в петък и в събота играем против Царско село. В неделя ще почиваме и по-късно продължаваме с подготовката до началото на сезона. След Царско село играем със Септември, по-късно с Марица и по-късно стартира сезонът. Защо избрахме втородивизионни тимове за противници? Защото тук играем с тимове от високо равнище. Респект за Септември, в този момент имат нов треньор, Марица също е добър тим, само че чакаме, че против тези тим ще може да упражняваме повече нашата офанзивна идея. "

" Нашата работа е да приспособяваме стила си. Има разнообразни способи да спечелиш един мач. Понякога можеш да спечелиш с нападателен преход, а от време на време просто с борба. И това е нещото, което би трябвало да схванат футболистите. Реферите могат да бъркат, само че това са човешки неточности. В България те бъркат с някаква цел. Знаем и сме виждали в доста мачове, че бъркат съзнателно. Много от реферите са страхотни и се надявам те също да се усъвършенстват. Защото с подобряването на съдийството автоматизирано ще се усъвършенства и българският футбол. Това би трябвало да се разбере. Това е доста значима част от българския футбол - съдийството. Не е просто работата на треньора, работата на юношеските академии. "

" Казал съм на всичко, че в случай че извърша моя 2,5 годишен контракт, желая да печеля един трофей с Ботев Пловдив. Тази година пропуснахме шампионата за купата, което е напълно моя отговорност, тъй като аз избрах да излезем против Етър не с най-хубавия си тим, тъй като три дни по-късно имахме дерби против Локомотив Пловдив. Трябва да дам нещо, с цел да получа нещо. Това е моят жанр, с този тим, с който играхме против Етър, трябваше да победим. Оставям настрани съдията, който обърка този мач. Но ме е позор от това. През тези 2,5 години в случай че играем в европейските клубни шампионати или спечелим някакъв трофей, ще съм благополучен. Да, задачата ни този сезон е топ 6, сега сме 4-ти. Сега става по-трудно. Има доста положителни тимове - Черно море е добър тим, Левски и Локомотив също, Арда и Берое, мисля че и ЦСКА 1948 ще станат по-добри. И Славия - страхотна работа от страна на моите сътрудници там. Състезаваме се против положителни тимове и би трябвало да дадем всичко, с цел да защитим четвъртото място. Защото четвъртото място ни дава опция да играем в Европа. Може ли да станем трети, втори или първи, никой не знае, има доста мачове. Но постоянно би трябвало да знаем, че в тази лига не е елементарно да се вземат трите точки. И би трябвало да даваме всичко във всеки мач, на всяка подготовка, с цел да сме готови да защитим четвъртата позиция ", сподели още Валентич.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР