Старши треньорът на Берое Александър Томаш за пореден път обърна

...
Старши треньорът на Берое Александър Томаш за пореден път обърна
Коментари Харесай

Томаш: Когато няма как да спечелим, поне не бива да губим

Старши треньорът на Берое Александър Томаш за следващ път обърна внимание на самостоятелните грешки, които съгласно него са коствали на неговия отбор загубата 1:2 от Етър в 8-ия кръг на efbet Лига. Той обаче побърза да направи конкретизиране, че това проваляне по нищо не наподобява на това от Царско село седмица по-рано, когато експертът беше доста краен в отрицателните оценки към футболистите си.

„ Никога не съм коментирал съдийството. И в този момент не желая. Мога да кажа доста неща, откогато съм в Берое ”, съобщи Томаш по повод аления картон за Иван Бандаловски. „ Искам да приказвам за мача – влязохме по доста добър метод. Контролирахме играта и след това допуснахме глупава неточност. Имахме доста обстановки, само че ни вкараха на контраофанзива. После се повтори мача с Арда. ”

„ Трябва да се научим, че когато не можем да спечелим мач, не трябва да го губим. Поздравявам домакините. Те са тим, който също пробва да играе футбол. Опитахме се да ги пресираме и мисля, че успяхме. Все отново футболът е игра на голове. ”

„ Грешките ги виждам самостоятелно. Ние не позволяваме групови неточности. Опитваме се да играем футбол, само че позволяваме грешки в доста тъпи обстановки, които водят до голове. Естествено, че всяка загуба е отрицателна и неприятна, само че тя може единствено да ни научи. Тази обаче е много по-различна от онази против Царско село. Там бях много краен и сериозен. Това обаче не значи, че би трябвало да се оправдаваме, да се крием. Всеки би трябвало да направи действителна преценка самичък за себе си. ”

„ Мисля, че и Вандерсон, и Алкан могат повече. Генев го извадих, тъй като го усетих, че душевен не е подготвен да продължи. Етър разчитаха на отбрана и дълги топки, игра един против един. Прецених, че на Еуженио, който имаше разтежение, 45 минути му стигат. Естествено, имаме доста неща за изчистване. Ще работим и нека подобрим резултатите си. ”

„ След 2 следващи загуби, в случай че допуснем подценяване на Витоша, не сме за клуб като Берое. Срещу Царско село изиграхме слаб мач. Даже не просто слаб, а подобен, от който се срамя. В останалите мачове, даже в този против Лудогорец, считам, че бяхме водещият отбор ”, сподели Томаш.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР