Старши треньорът на Арда Николай Киров смята, че тимът му

...
Старши треньорът на Арда Николай Киров смята, че тимът му
Коментари Харесай

Николай Киров: Нещата при нас бяха на двете крайности

Старши треньорът на Арда Николай Киров счита, че отборът му е бил на двете крайности при успеха с 3:2 против Ботев Пловдив вкъщи. Наставникът на кърджалийци също показа, че се работи крепко в отбранителен проект, тъй като сега точно в този детайл от играта Арда изпитва най-големи компликации.

„ Нещата при нас бяха на двете крайности. Допуснахме голове в 1-ата и 45-ата минута, което наложи промяна на тактическата скица на полувремето и малко повече старания. С воля и темперамент, мисля, справедливо победихме “, съобщи Киров.

„ Работим в отбранителен проект. Привлякохме централен бранител. Имаме доста работа. Аз всякога споделям, че имаме доста работа да свършим в статичността на отбраната, подсигуряването. Състезателят, който привлякохме, е с много висок растеж и мисля, че ще помогне.

„ След първия гол тръгнахме да бързаме, да търсим директна игра, дълбочина, а тимът на Ботев се беше прибрал и не седяхме добре на терена. Когато започнахме да търсим пространство сред линиите, ни се получиха нужните офанзиви. Когато градиш офанзиви по метода, по който си упражнявал, обикновено е да вкараш голове. Не мислим за точките, а се опитваме да изгладим проблемите в отбрана. Това е разликата от предходната година. През тази означаваме доста повече попадения “, разяснява треньорът на Арда.

„ Като вложение в дуелите, като темперамент, това желая да виждам. Има какво да работим, тъй че да направляваме мача. През паузата ще изиграем контрола. Следващия петък ще играем с Локомотив Горна Оряховица “.

„ Аз не укривам, че имам сантимент към някогашния си тим (Ботев Пловдив), само че в този момент напълно съм се отдал на работата си в Арда. Имаме много работа, само че се надявам да създадем хубави неща както за град Кърджали по този начин и за тима “, добави той.

efbet Лига 4 кръг, събота 29 август  Арда (Кърджали) 3:2краен резулат  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР