Старши треньорът и президент на баскетболния отбор на Левски Константин

...
Старши треньорът и президент на баскетболния отбор на Левски Константин
Коментари Харесай

Тити Папазов през сълзи: Глушков се изсра на морала на момчетата

Старши треньорът и президент на баскетболния тим на Левски Константин Папазов даде близо двучасова конференция, ден откакто неговият отбор бе изваден по длъжностен път от полуфиналите в плейофите на НБЛ. Както е известно, " сините " бяха осъдени с три служебни загуби в серията против Балкан Ботевград поради липса на позволение за присъединяване (Letter of Clearance) на крилото на първенците Йордан Минчев, както и пропуснатата такса в размер на 250 швейцарски франка, която тимът на Левски не е платил, с цел да може да разчита на услугите на своя състезател. На днешната конференция Папазов атакува президента на федерацията Георги Глушков, който е взел окончателното решение за дисквалификацията на Левски от полуфиналите, генералния секретар на БФБ Елеонора Рангелова, президента на Рилски състезател инж. Петър Георгиев и генералния управител на Балкан Сашо Везенков.

" Аз намирам за страхотна драма дадена извънредно арогантна постъпка на хората от федерацията. Доста справедливи аргументи пречат на хората от " Продължаваме Промяната " да осъществят своите хрумвания. Мен нищо няма да ме спре. Войната в Украйна надали може да повлияе с нещо върху българския баскетбол. Бих желал първо да дам думата на Асен Великов, тъй като те са хората, които взеха решението каква да бъде тактиката на клуба. Той сега е по-обичайният и по-актуалният поради това, което прави за баскетболния Левски, а и за футболния тим ", съобщи встъпително Тити Папазов.

" Бях уверен, че няма да се просълзявам. Днес е денят на спасението на българския баскетбол. Асен е въплъщение на тима на Левски, който в последните четири месеца не е получавал заплати. Не знам някой някъде да е плакал, да е бил срещу клуба.

Баскетболистите на Левски са 15 на брой и считам, че единствено Левски може да реализира такова нещо. Това е феномен, както е феномен цялостното държание на играчите. Аз през вчерашния ден осъзнах, какъв брой съм уталожен и не запомнил същинската борба. Вчера може би изненадващо и за моите играчи, аз бях подготвен да простя. Не Асен, а целият тим беше изрично, че това е насмешка и оскърбление. Каквото и да се случва, най-после постоянно аз съм отстъпвал.



От нощес се разруши следващият мит в българския баскетбол. Трябваше да минат доста години, с цел да се потвърди, че българският баскетбол не се командва от Тити Папазов, а от Елеонора Рангелова. Тя мисли само и напълно за своето наличие на европейските терени, което си е заслужила очевидно. Може би привикнали на изключителния разкош да работим с Лукойл, четиримесечно закъснение предходната година беше проблем. Тогава събрах играчите и им споделих, че ще отида при изпълнителния шеф на компанията и ще направя това, което вие поискате. Стачкуваме, стачкуваме. Правим компромис, вършим компромис. Вие сте забавните и вие сте значимите. Те са играчите, които могат да вземат решение. Треньорът постоянно е някаква преходна персона сред тим и притежатели. Те тогава имаха позиция и аз застанах зад нея. От опита, който имах, той е сполучлив.

Под сериозен напън, само че не непозволен, от страна на господин Везенков и от страна на господин Петър Георгиев - ние сме техния бодил в очите, ние сме за тях суперпредизвикателство, и познавайки в годините многото повече триумфи на Левски, евентуално ги води до обединяване. Подобно обединяване те имаха и на 16 октомври, когато беше изборът на президент за федерацията. Те упражниха напън върху Сандра Велчева и пожелаха, следвайки разпоредбите, ние да заплатим 30 хиляди лв. еднократно и незабавно, с цел да имаме право да картотекираме. Нещо, което съгласно наредбите, е по този начин.

Искам единствено да попитам - тези смели господа, които направиха това условие, за какво не бяха толкоз кардинални и взискателни, когато спонсорът на Левски беше огромната компания " Лукойл "? Ще ви отговоря за какво. Изключителна долнопробност, низост и елементарщина е да изчакаш Тити да остане самичък и тогава да си развяваш самичък. Не, господа, вие трябваше да бъдете толкоз кардинални към Тити и към Левски, когато рафинерията е зад Левски. Защо тогава нямахте достойнството и достолепието да желаете правдата? Защото тогава бяхте наведени, привикнали сте да бъдете наведени. Аз обаче не съм самичък, а с истината зад тила си.

Сега желая да се възползвам да благодаря на индивида, който ми даде тези пари, към който съм неверен, тъй като го излъгах, че ще върна парите до края на април. Това е човек, който доста обича баскетбола и не знам дали ще желае да му споделям името. Извинявам му се. Двамата господа следват правдата изборно. Този устав на федерацията е от 2013-а година. Правен е компромис с всички. За едно мога да поддържа господин Глушков - да върша хиляди взаимни отстъпки в името на това да оцеляват обособените баскетболни центрове. Ако през 2014-а е било невероятно Спартак Плевен да има подрастващи, този компромис е бил превъзходен, тъй като в този момент отборът има страховит тим. Сега разбираме за какво Левски няма подрастващи.

Аз съм над нещата, без значение че гостите от Ботевград оня ден ми развяваха някакви карикатури. Това, че рева, е природа.

Много пъти съм желал да поведа многото спортисти, които популяризираха и популяризират България, по всички точки на планетата. Българският спорт да има значимо наличие в мислите на тези, които ръководят. Изредиха се ужасно доста, всевъзможни, искащи да оказват помощ на България. И нито един от тях нямаше волята да отреди съществено наличие на българския спорт в развиването на тази страна. Сега с някакви невероятни старания бюджетът на спорта стигна 123 милиона. Аз знам за какво ще пристигна денят за какво тези ятагани и окови ще разчупя. След като на 4 август Лукойл се отдръпна, аз мога единствено да им бъда признателен. 20 години наличието на рафинерията подвигна до други равнища българския баскетбол. Рано или късно всяко нещо има своя край. Можем единствено да бъдем признателни. Аз съм бил част от огромните триумфи на Лукойл. Болеше, само че човек би трябвало да помни и хубавото. Тази мегакомпания задоволително направи за българския спорт и тя би трябвало да следва своите цели.

Болеше ме, само че останах самичък като куче. Сам с тях. Освен двата ни спонсора, всичко друго са мои персонални средства. Аз нямам компания, не съм подставено лице на някой военачалник или на някой, който е имал доста пари. Със сигурност има хора, които дават доста повече от мен. Аз дадох 100% от всичко, което имам. Затова ще бъде праволинеен и няма да разреша на никой да злоупотребява с моята доброта. Аз съм прочувствен, подвигам пушилка, децибели и най-после - айде от мен да мине. И през вчерашния ден по този начин си мислеха героите на това решение. След като бях заставен, помолих за човешка пролонгация да платя 3 пъти по 10 хиляди. 500 лв. за 1.66%, нали не смятате, че като съм могъл да взема 20 хиляди на заем, с цел да им удовлетворя желанието...

Смятам, че в годините толкоз доста съм помагал на разнообразни хора и толкоз доста ми имат вяра, че ще ми дадат на заем доста от тях. Както и в този момент, с цел да завърша сезона. Ние може да не станем първи, тъй като ни пречат да станем първи. Ние сме първенци по морал и моят морал изисква те да не бъдат ощетени. Благодаря на брачната половинка ми, от която до Нова година се криех от кое място ми идват парите. Аз ходех с спортен екип от заран до вечер и гледах сериали, бях в супер меланхолия. Единственото нещо, което ме измъчваше, е денят, в който тя ще разбере истината. Безкрайно признателен съм, че аз дълго време съм живял в нямане. В царството на слепите и едноокият е цар.

Вие сте нискостепенни, душевно сте доста дребни. Пречупвате всичко. Кажете ми за какво се събрахте през вчерашния ден двама души и решихте, че ще допуснете най-голямата си неточност? Защо не се реши по-лесно този проблем - да се съберем очи в очи и да горешим. Грешката е позволена от Тити Папазов, който се е стиснал, съгласно тях, да заплати 250 франка. Много тъкмо и ясно е оповестено какво се случва, когато не се заплати 10 дни. Защо не сме известени на 10-ия ден, ще оставим отворен въпроса.

Ние няма по какъв начин да извадим Йордан Минчев сами от листата. Те очевидно си мислят, че всичко е едно неповторимо съвпадане. Секретарката, която е едно извънредно общително момиче, очевидно няма необикновен интерес и напълно инцидентно забелязало, че Данчо Минчев играл в мач №3. Ама напълно инцидентно, тя е секретарка там, работи, чудесно си прави работа. Направило ѝ усещане - Минчев е хубав, ерген, мечтан от доста девойки, може да заиграе в НБА. Или най-вероятно ѝ е направил усещане фактът, че документът не е минал през нея.



На 10 март тя дава отговор на запитването на Веско Веселинов от 7 март, че всичко е ОК, само че към момента не сте платили в " мап ". В 19:00 часа във вторник тя не се обажда и не счита за належащо в сряда, тъй като не е на работа, да каже. Вчера отива на работа, влиза в компютъра, към този момент има съвременно такова " хоумофис ", да открие злонамерените дейности на Левски от у дома във вторник. И открива нещо необикновено - Левски не е платил, олеле мале. На кого се обажда? На корифея в българския баскетбол - господин Глушков. Не е Тити този, който ръководи българския баскетбол. Обажда се на Елеонора Рангелова - най-опитната, най-авторитетната. Тези хора не потърсиха виновност някъде другаде с изключение на в Левски. На 10-ия ден картотеката става невалидна. Никой представител на БФБ на мачовете на 12, 14 и 17 не видя огромната машинация, която направиха с Левски. Левски икономисаха 250 франка и по този метод станаха огромни бандити, поради което би трябвало да ги глобяваме. Отговорност носи този, който не е извадил от лицензионния лист лицето Йордан Минчев. Защо? Ще се породят доста въпроси.

Аз съм на междинна възраст, доверчив и считам, че има Дядо Коледа. Моите играчи обаче съзират проведена протестна група срещу БК Левски. Протестна, тъй като ще ме осъдят другояче. Всички са знаели за нашето решение и са чакали да паднем в клопката на нашето незнание. Това е единият вид. Защо БК не е известен в периодите. Дори и с цената на нашето незнание, безгрижие и безнаказаност, да страдаме за картотеката на Данчо Минчев, само че да играем. И внезапно феномена Росина чак в мач №3 намира закононарушенията на БК Левски. След това минават още 30 часа, с цел да попита какво става. Аз ще бъда безпределно правилен и ще ви опиша цялата истина. Много бързо се осъзнах, че в композиция с БФБ, в случай че ние платим, вкарваме БФБ в тежък грях. Не знаех, че виновността на генералния управител е толкоз отговорен. Казах на Глушков почтено моето мнение - не желая от вас взаимни отстъпки и да ви замесвам в някакви измами, в случай че им платим на 19 май. Никой от нашите съперници не му минава през акъла. Ако потърсят под вола теле, ние ще сме отговорни. Исках да оставим обстановката. Очевидно е незлонамерена неточност, не съм желал да спестя 500 лв.. Ако знаех детайлностите, щях аз да слагам условия.

Оказа се, че най-виновен е генералният управител на лигата. 100% виновността би трябвало да бъде разграничена сред БФБ и БК Левски за немарливост от двете страни. Небрежност. Само че хлябът и ножът са в тях. Те взеха решение служебна загуба, която ще бъде оспорвана при всички институции. Утре ще заложа на сътрудниците от Оценка за съвместимост на НБЛ. Това сме всички участници на клубовете. Силно се надявам, че и 10-те клуба ще откликнат, тъй като това е пътеката. Решението го взимат едни, а го оповестява различен.

Убеден съм, че Сандра осъзнава, че е сбъркала. Стават неточности от всякакво естество. Картотеката е на 8 март, а мачът е на 12 май. Ние сме заинетеросовани да не забравим, а какво да кажем за шефката на лигата. Аз съм уверен, че тя щеше да вземе друго решение, само че господин Глушков ѝ се обажда и споделя три служебни загуби. Тя е била подготвена да поеме виновността напълно от себе си, което едва ли щеше да е най-коректно, тъй като Левски трябваше да заплати някакви наказания. Според юристите ми ние нямаме осъществена неправда, а просто не сме платили таксата. Не може поради това да ни бъдат присъждани служебни загуби. Ще бъдат ощетени тези, които взеха това извънредно пристрастно решение, смятайки че за следващ път Тити ще елементарни.

След Оценка за съвместимост, арбитражната комисия е идната стъпка. Имаме едни поредни дейности в доказване на истината и делене на виновността, тъй като тя е за делене. Тя е и от БК Левски, и от мениджъра на лигата. Ние имаме извънреден феномен. Имаме НБЛ - мислим си, че имаме лига, а най-после ни се обаждат някакви хора, които не са влизали в баскетболната зала. Ще следваме всички стъпки, до момента в който излезе истината. Тя е пречупена през персоналния интерес и по тази причина аз съм подготвен да изслушам и другата страна с причини. Те в този момент някъде пазят своите персонални богатства, в Латвия в случай че не се неистина.



Няма нищо по-естествено да желая подписа на всички тези клубове и да се кандидатирам за президент на БФБ. Не съм вярвал, че едно такова събитие, след него получих толкоз доста предложения да поема федерацията, че от нещастието станах благополучен. Компромиси повече няма да върша. Тези, които са отговорни, ще платят с това, че са хрантутници на българския баскетбол. В последните 20 часа се веселя на националната обич. Благодаря на всички юристи, които са подготвени. Доста се обадиха да повеждам тази борба.

Има няколко разновидността - аз мога да осъдя федерацията и след това да им опростя. Най-важното е, че жена ми е щастлива, сподели да не покачвам звук. Обичам брачната половинка си, тъй като тя е най-здравия ми асистент. За играчите не разясня - те са феноменални. Ние имаме право на седем дни да апелираме и е най-логично да създадем компромис. На света няма подобен феномен - един човек да вземе решение и то да бъде дефинитивно. Сандра Велчева е живо създание, както аз, както Веско. Всеки от нас прави неточности. Тя е извънреден човек и ѝ благодаря, че е почтена и в този миг, въпреки че не ѝ позволяват да поеме виновността. Няма по какъв начин едно такова решение да не бъде обжалвано.

Вие, господин Глушков и госпожа Рангелова, се изсрахте на морала на тези момчета. Сигурно с него няма да си приказваме оттук насетне, само че аз няма да оставя нещата по този начин, тъй като грешката е обща, не е единствено наша. Обадих се на господин Гавалюгов, тъй като той е човек, който сътвори това чудото баскетбол в Ботевград. Питах го дали има опция да играете с нас. Той сподели: " Извинявай, решението би трябвало да го вземе генералния управител (Сашо Везенков) ". В 16:23 се обадих на Везенков и ми сподели: " Тити, аз съм пристигнал на Евролигата, ще се видя с кмета и ще вземем решение ". Най-вероятно по този начин сме устроени и желаеме на всички да ни бъде леко. Аз имам искания за суперчестност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР