Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence, Майк Макглоун смята, че Биткойн

...
Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence, Майк Макглоун смята, че Биткойн
Коментари Харесай

Биткойн: Политиките на Фед ще тласнат цените надолу, твърди експерт

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence, Майк Макглоун счита, че Биткойн (BTC) може да се сблъска със обилни препядствия под формата на политиката на Федералния запас (Фед) във връзка с лихвените проценти.

Макглоун неотдавна проучва пазара и предизвести, че в случай че Федералният запас продължи с повишението на лихвените проценти за битка с инфлацията – даже в изискванията на евентуална криза – това може да докара до спад на високорисковите активи като Биткойн .

Според Макглоун сходен сюжет може да бъде съществена спънка за множеството рискови активи, а точно и предложи на вложителите от вида да обмислят сключването на защитна застраховка.

Макглоун също по този начин изрази угриженост по отношение на опцията криптовалутите и акциите да спаднат по-ниско, в сравнение с по време на мечите пазари през 2022 година Той означи, че цените на криптовалутите и акциите са се възстановили от този момент насам, което може да ги направи уязвими към обновяване на траекториите им на спад от 2022 година

Макростратегът счита, че силата на фондовия пазар може да се намали внезапно и допусна, че стягането на Фед, съчетано с нарасналите опасности от криза са солидни спънки, които биха могли да повлияят на рискови активи като Биткойн.

За да помогне на вложителите да се ориентират в тази несигурна среда, той предложи, че $25,000 е основно ценово равнище за Биткойн. Според него март ще бъде основен месец, който ще покаже дали криптовалутите ще останат устойчиви макар стягането на паричната политика на Фед.


  Биткойн: най-хубавият хедж против инфлацията?


Според Макглоун рискът по отношение на възнаграждението може да се наклони към дружелюбни, тактически насочени продавачи, като равнището към $25,000 за Биткойн ще означи основна опозиция. Той също по този начин означи, че криптоактивите би трябвало да покажат устойчива мощ на фона на опасенията, че дъната на рисковите активи от 2022 година може да не са дъна.

Анализът на Макглоун допуска, че политиката на Фед във връзка с лихвените проценти може да бъде забележителен фактор за цената на Биткойн през идващите месеци. Тъй като все още на писане на публикацията BTC се търгува на равнище към $23,400, вложителите ще наблюдават от близко по какъв начин актива ще реагира на гореспоменатите евентуални спънки.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР