Старши комисар Илиян Иванов е новият директор на областната дирекция

...
Старши комисар Илиян Иванов е новият директор на областната дирекция
Коментари Харесай

Рокадите в МВР: Смениха шефовете на полицията в Габрово, Враца, Ямбол и Търговище

Старши комисар Илиян Иванов е новият шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Габрово.

Илиян Иванов е роден на 5 юни 1969 година. Завършил е висше обучение в Технически университет - Габрово с инженерна компетентност и е магистър по " Икономика " от Стопанска академия " Д.А.Ценов " - Свищов. В системата на Министерство на вътрешните работи постъпва през 2000 година Последователно е минал през бранш " Координация и осведомително - аналитична активност ", Регионално звено " Борба с проведената престъпност ", шеф на " Оперативен разбор ", бранш " Борба с проведената престъпност " и Държавна организация " Национална сигурност ".

Старши комисар Цветомир Цонков, който досега бе шеф на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, се връща в Районното ръководство в Севлиево на управителна служба, допълват от полицията.

Цветомир Цонков бе назначен на поста на 28 май 2021 година, преди този момент е бил шеф на Районно ръководство на полицията в Севлиево.

Старши комисар Красимир Йончев е новият шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи във Враца . Той заменя на поста Цветко Нинов, чиято оставка бе поискана от вътрешния министър Калин Стоянов дружно с десетина шефове на дирекции в страната. Новото назначението беше оповестена през днешния ден пред управителни чиновници във врачанската дирекция от зам.-министъра на Министерство на вътрешните работи Кирил Ценкин.

Досега Йончев беше шеф на охранителната полиция във Враца. Преди това дълго време ръководеше полицията в Бяла Слатина и Роман. На освободения пот поста Цветко Нинов министерството е предложило да поеме управлението на полицията в Роман, само че Нинов още не е удостоверил дали ще одобри.

Иван Русев е краткотрайно преназначен за шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ямбол. Така той още веднъж се завръща на поста, откакто в интервала 2020 - 2021 година оглавяваше полицията в Ямбол. Тогава той смени Калоян Милтенов, който в следствие оглави Столична дирекция на вътрешните работи, а през днешния ден е зам. началник на Националната полиция. Сега Русев наследява позицията от Добрин Димитров, който го измести от поста през 2021 година

Старши комисар Русев е почнал работа в системата на Министерство на вътрешните работи през септември 1998 година В кариерното си израстване е заемал длъжности от шпионин " Икономическа полиция ", шеф бранш " Противодействие на икономическата престъпност ", заместник-директор, той и шеф на отдел " Криминална полиция " при ОДМВР-Сливен, а от м.октомври 2019 година е преназначен на длъжността зам.-директор на ОДМВР -Ямбол, преди година по-късно да оглави дирекцията. За положителната си работа е награждаван неколкократно от министъра на вътрешните работи и шефа на Главна дирекция " Национална полиция ". Завършил е " Икономика " в ИУ - Варна и " Право " във Великотърновски Университет.

Светлин Петев е новият началник на полицията в Търговище . Той е вътрешна рокада - до момента е бил шеф на районното ръководство в регионалния град.

Светлин Петев е роден през 1973 година в Попово. На работа в Министерство на вътрешните работи е постъпил през 1993 година в група " Охрана на публичния ред " в РУ-Търговище. От 1998 година работи в " Криминална полиция ", като в професионалната си кариера доближава до шеф на бранша в РУ-Търговище. От 2021 година до момента Светлин Петев бе шеф на Районното ръководство в Търговище. Награждаван е неведнъж за високи професионални достижения и забележителен персонален принос в сполучливото осъществяване на служебните задания.

Светлин Петев поема поста от досегашния шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи в Търговище от старши комисар Мариан Михайлов. Той управлява дирекцията от юли 2021 година

Миналата седмица стана ясно, че шефове на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи са били извикани на среща с вътрешния министър Калин Стоянов и са били помолени да изоставен.

Първите рокади станаха още предишния петък, като бяха оповестени имената на четирима нови полицейски шефове - в Благоевград, Варна, Пазарджик и Пловдив. И четиримата идват от ГДБОП. Вчера бе следващата рокада на полицията в Бургас и в Русе.

Първоначално се говореше, че заменените ще обиден 11 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, само че по последни данни ще бъдат не повече от 9.

Рокадите в Областните дирекции не са по политически аргументи и няма чистка, съобщи още тогава министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той изясни министърът на вътрешните работи има право да подбере екипа, с който ще работи.  " Поставям хора, на които преди всичко вярвам и смятам, че ще се оправят по-добре. Нищо не се приготвя за изборите ", съобщи Калин Стоянов.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР