Старши инспекторите от Първо районно управление Атанас Градев на 43

...
Старши инспекторите от Първо районно управление Атанас Градев на 43
Коментари Харесай

В Бургас откриха мемориал в памет на двамата полицаи, загинали при опит да спрат автобус с мигранти

Старши инспекторите от Първо районно ръководство Атанас Градев на 43 години и Йордан Илиев на 30 години изгубиха живота си рано сутринта на 25 август 2022 година, когато бяха пометени дружно с патрулния си автомобил от движещ се с гневна скорост рейс, цялостен с мигранти. Мемориалът, който бе открит през днешния ден, е подложен навръх мястото на удара, а двата камъка символизират конфликта сред живота и гибелта.

 

Равносметката след трагичния случай: Година по-късно лидерът на рейса - сириецът Омар Аднан - още не е наказан за тежкото закононарушение, а през днешния ден, с цел да почетат паметта на чиновниците на реда, пристигнаха управлението на Министерство на вътрешните работи, сътрудници и техни близки.

 

" Зная, че няма думи, с които да се заличи болката в душите на двамата ни сътрудници. Не е в човешката власт да променим хода на живота, само че е в нашите благоприятни условия да запазим най-светъл спомен за достойните хора. Атанас Градев и Йордан Илиев ще останат вечно едни от нас. Издигането на този монумент е непретенциозен жест на признателност и почитание на нашите сътрудници. Паметникът ще остане вечно израз на нашата респект. Място, където можем да сведем глава за признателност, знак, че няма да забравим случилата се покруса ", съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.

 

Междувременно от прокуратурата през днешния ден оповестиха, че към този момент е завършило следствието за убийството на двамата служители на реда и до месец-месец и половина се чака делото да бъде импортирано в съда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР