Старшата акушерка в Шейново е отстранена от длъжност заради случая

...
Старшата акушерка в Шейново е отстранена от длъжност заради случая
Коментари Харесай

Казусът с разменените бебета: Старшата акушерка в Шейново е отстранена от длъжност

Старшата акушерка в " Шейново " е отстранена от служба поради случая с разменен ите бебета. Това съобщи изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Румен Велев на брифинг.     

Докладът от „ Медицински одит ” не беше изненада за нас. Голяма част от нещата, отразени в него, съответстваха с изводите от нашата вътрешна инспекция. Трима души установихме, че са отговорни за размяната на бебетата. Наложени са им дисциплинарни санкции още в петък пре ди да получим отчета на „ Медициснки одит ”.  Наказани са старшата акушерка на Неонатологията, началникът на Неонатологичното поделение и дежурният доктор, който е изписал бебетата. Старшата акушерка е освободена от заемания пост и е намалена в служба, изясни Велев. 

Преразгледахме нашите протоколи от раждането до изписването на бебето и започнахме да ги преработваме стандартите, с цел да няма опция за неточност и пропуски. Освен това направихме две промени, които към този момент извършвам. Те се показват в този фиш, който даваме при изписване на майката, където пишем кой е предал бебето на майката. Въвеждаме две допълнения – с изключение на акушерката, която дава бебето, ще се разписва и още един чиновник на болничното заведение. Ще имаме двойна инспекция. Майката, която досега се е подписвала на този лист, в този момент ще записва собственоръчно номера на гривничката на бебето. По този метод ще имаме троен надзор, уточни още шефът на " Шейново ". 

Той означи, че все още няма информация родителите да желаят да съдят болничното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР