Старият рибен пазар в Токио става конферентен центърСлед 80 години

...
Старият рибен пазар в Токио става конферентен центърСлед 80 години
Коментари Харесай

Старият рибен пазар в Токио става конферентен център

Старият рибен пазар в Токио става конферентен център
След 80 години продажба на риба и морски блага от всички типове, мястото на световноизвестния рибен пазар Цукиджи в Токио ще се трансформира в интернационален конферентен център по проекти, препоръчани от градските управляващи в сряда.

Властите на Токио желаят да трансфорат 23-те хектара повърхност, намиращи се покрай шикозния квартал Гинза, в пространството за интернационалните конференции и изложения, както и за хотели и заведения за хранене.

Като за начало мястото първо ще служи като транспортен възел по време на олимпийските игри в Токио през 2020 година

Очаква се проектите да бъдат финализирани през март след събиране на отзиви от локалните поданици.

Цукиджи - най-големият рибен пазар в света и известна туристическа атракция в регион, цялостен с заведения за хранене и магазини, се реалокира през октомври в Тойосу, някогашен газов цех, намиращ се малко по на изток.
 В Цукиджи имаше обред за търгове за риба звук. В Цукиджи имаше обред за търгове за риба звук. / БГНЕС
Губернаторът на Токио Юрико Коике предложи площадката да се трансформира в самобитен кулинарен тематичен парк, в който се отбелязва разнообразната история на пазара.

Но тя отстъпи от концепцията, откакто бизнес операторите в Тойосу показаха мощна съпротива, сочат локалните медии.

Отворен през 1935 година, Цукиджи е най-известен с дневните търгове за риба звук, уловена от всички краища на света, които се употребяват от всеки, от готвачите със звезди на "Мишлен" до елементарните магазини за храни.

Ритуалът на търговете за риба звук продължава на новия пазар Тойосу. В началото на този месец японски суши бизнесмен заплати рекордните 3,1 милиона $ за голяма 278 кг риба звук на новогодишния търг./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР