Старите съперници Нидерландия и Германия не успяха да се победят

...
Старите съперници Нидерландия и Германия не успяха да се победят
Коментари Харесай

Нидерландия и Германия сътвориха зрелище без победител

Старите противници Нидерландия и Германия не съумяха да се победят в контрола, играна на " Йохан Кройф Арена " в Амстердам. Двубоят приключи 1:1, като Томас Мюлер даде задатък на Бундестима в 45-ата минута, а в 68-ата Стивън Бергвайн изравни. Германците имаха повече положения до почивката, само че по-късно " оранжевите " сътвориха много работа на отбраната пред Мануел Нойер.

Макар и с всекидневен темперамент, мачът не беше лишен от напрежение поради дългогодишната омраза сред двата отбора. " Лалетата " демонстрираха огромна част от офанзивния си капацитет при победа против Дания преди няколко дни, а германците нямяха проблеми против Израел.

Луис ван Гаал направи две промени в състава си и като титуляри започнаха Тайрел Маласия и Донийл Мален вместо Нейтън Аке и Бергвайн. Повече бяха рокадите в Бундестима. Ханзи Флик върна под рамката Нойер, в отбраната се появи Антонио Рюдигер, а Мюлер и Льорой Сане заеха местата на Юлиан Вайгъл и Юлиан Дракслер.

Първата забавна обстановка беше пред вратата на Германия. Депай центрира от корнер, а Тюн Купмейнер нанесе удар с глава, избавен от Нойер. Гостите дадоха отговор с изстрел от дребен ъгъл на Сане и пропуск на Илкай Гюндоган. В 19-ата минута Мюлер подаде на Хавертц, той си настройки топката на левия крайник и шутира, само че право в Марк Флекен.

Бундестимът несъмнено доминираше в този интервал от дуела и в 21-ата минута Тимо Вернер уцели гредата с глава след положително центриране на Давид Раум от левия фланг. Домакините отвърнаха с добра офанзива, при която Мален се озова на чиста позиция, само че Нико Шлотербек го блокира. Пред другата врата Сане стреля мощно, само че неопределено.

Гемания излезе напред в самия завършек на полувремето с попадение на Мюлер. Един от най-опитните в състава на Ханзи Флик се ориентира бързо след пробив на Сане и интервенция на Маласия. Ударът на Мюлер не остави никакви шансове на Флекен. Tова беше попадение номер 43 за звездата на Байерн с екипа на националния тим и по този индикатор той се изравни с Уве Зеелер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР